Lek istället för bråk: 64 lekar för en enklare och roligare vardag med barn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-03-14
Upplaga
2
Förlag
Karneval förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
167 x 167 x 20 mm
Vikt
385 g
SAB
Dofa
ISBN
9789188729217

Lek istället för bråk: 64 lekar för en enklare och roligare vardag med barn

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-14
228
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad gör du när ditt barn ligger på hallgolvet och skri ker och bara vägrar klä på sig? Vad finns att ta till för utom hot eller mutor?

Svaret är: Lek!

Barns lust till lek är nyckeln till att förvandla alla de krav och måsten som en vardag med barn är fylld av till rena nöjet!

I Lek istället för bråk har Lisa Mannberg samlat 64 lektips, fördelade på åtta situationer, som hjälper dig att ska pa ett roligare och mindre konfliktfyllt samspel med barn.

Lekarna tar upp allt ifrån att kom ma i väg till förskolan och ha trevliga måltider till att klara av disken och lyckas med den svåra konsten att gå och lägga sig.

Kliv in i lekens magiska värld och förvandla din vardag till ett spännande äventyr!

"En redan suverän handbok i att omvandla konfliktfyllda vardagssituationer till lustfylld lek har här omarbetats till fulländning. Samma finurliga lekar, under samma rubriker. Boken är nu inbunden, lite mindre, layout och disposition har lyfts, den har mer färg och mer lättläst typsnitt, språket är vassare och papper och kolorering har högre kvalitet. Illustratör och illustrationerna är gudskelov desamma och här framträder de mer. De är ljuvligt lekfulla och kreativt konstnärliga med finurliga frilagda kolorerade figurer med tunn tuschlinje. Författaren och pedagogen Lisa Mannberg föreläser också om lekens betydelse och ger många referenser i den korta teori- och metodikdelen. De 64 lektipsen är jämt fördelade på påklädning, gå till och från förskolan, äta, tvätta sig, borsta tänder och hår, läggdags samt vardagssysslor. Språket är föredömligt enkelt, effektivt och levande. Tilltalet genomsyras av en kärleksfull vilja att ha roligt tillsammans när man gör det som behöver göras." Eva Lexell Törnblom i BTJ

Lisa Mannberg är författare, p edagog och föreläsare om lekens betydelse. Hon har tidigare skrivit dramatik. Lek istället för bråk är hennes debutbok. www.lekistalletforbrak.se Anna Forsmark är illustratör och har tidigare illustrerat barnböckerna Funkis famil jen Operation slutstirrat (Libris 2018) och Lilla nej-boken (Libris 2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lek istället för bråk: 64 lekar för en enklare och roligare vardag med barn
 2. +
 3. Med känsla för barns självkänsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med känsla för barns självkänsla av Petra Krantz Lindgren (pocket).

Köp båda 2 för 317 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lek istället för bråk: 64 lekar för en enklare och roligare vardag med barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken med figurer
  Ana Silva, 9 februari 2023

  Det var skriven på beskrivningen att den hade fräscha nya bilder, jättefina och när man köper boken ser man att det är bara text :( Det finns någon bild men ingen lek eller leksak eller instruktion, bara onödiga konstverk som har ingenting att göra med vad boken pratar om. Jag blev besviken. Själva lekförslag är bra, tillräckligt kreativa men jag är en visuell person så...ja...

 2. Se med nya ögon
  -, 31 maj 2022

  En bok som gav mig tips och verktyg att hantera situation med barn och unga på ett nytt sätt. Ett vinnande koncept enligt mitt tycke.

 3. Roliga tips för den lekfulla
  Kerstin Dahlström, 3 november 2019

  Rolig , lättläst liten bok med många tips om hur man kan smyga in lek med barnen i vardagssituationer. För oss som gillar att leka är det kanske inte så jättemycket nytt, men många behöver nog en sådan här bok för att bryta vardagens tjat mot LEK!!!

 4. Riktigt bra bok
  Maria, 8 juni 2019

  För alla som interagerar med barn, och inte spontant är helt full av lekidéer. Mycket bra tips för att få barn att tycka det är roligt att borsta tänderna, gå hem från förskolan, osv. En aha-upplevelse för mig som trodde att det är barnen som ska stå för lekandet. En riktig hjälp i vardagen med 3-åringen.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lisa Mannberg