Blåa listan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Georg Dengler (del 1)
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2020-03-24
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Margareta Zetterström
Originaltitel
Die blaue Liste
Dimensioner
235 x 160 x 24 mm
Vikt
570 g
SAB
Hce
ISBN
9789188729378
Blåa listan (inbunden)

Blåa listan

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-03-24
213
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Wolfgang Schorlaus kriminalromaner om Georg Dengler har i Tyskland kritikerrosats och prisbelönats, filmatiserats och blivit bestsellers. Nu kommer första delen i serien på svenska!

År 1991 i det nyligen återförenade Tyskand. Chefen för det mäktiga statliga verket Treuhand, som förval tar alla de företag som tidigare tillhört DDR, skjuts till döds i sitt hem. En Boeing 767 störtar i Thailand och 223 människor omkommer.

Av en slump upptäcker privatdetektiven Georg Dengler att dessa två dramatiska händelser i två olika världsdelar har med varandra att göra. Han inser att han tagit på sig ett både farligare och mer komplicerat fall än vad han hade kunnat föreställa sig.

Wolfgang Schorlaus kriminalroman Blåa listan är liksom övriga böcker i Georg Dengler-serien baserad på verkliga händelser.

"En provokativ konspiration s thriller." Stutt gar ter Zeitung

"Spännande till sista sidan." Echo

"En rafflande politisk thriller." Handelsblatt

"Tätt skriven, med många gåshuds inslag." Südkurier

"En spän nande och klok roman." Frank furter Rundschau

OM FÖRFATTAREN
Wolfgang Schorlau är för fattare. För sina nio böcker om privatdetektiven Georg Dengler har han flera gånger tilldelats Deutscher Krimipreis och Stuttgarter Krimipreis. Blåa listan har i Tyskland sålts i över 230000 exemplar.

OM BOKEN
"Mordet på Detlef Karsten Rohwedder till det finns två olika förklarings versioner: den officiella, som tillskriver Rote Armefraktione, RAF, mordet, och en annan som envist påstår att detta var en underrättelsetjänstoperation.
Den senare versionen har med tiden fått allt större understöd. Om det verk ligen var RAF som utförde mordet är det bara att upprört konsta tera att det var ett verkligt fegt dåd och att attentatsmännen i sin måttlösa dumhet uppenbart inte visste för vem eller vad de beredde vägen genom detta mord.
Författaren kan bara berätta en historia, men när polis, rättsväsende och politik har misslyckats måste det vara tillåtet för historie berättaren att säga: Det här är bara en uppdiktad berättelse, men kanske var det så här det gick till."
Wolfgang Schorlau i boken efterord
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blåa listan
  2. +
  3. Ett litet korn av sanning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett litet korn av sanning av Christian Unge (inbunden).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wolfgang Schorlau