Falsklarm om corona? : coronaviruspandemin 2020 - fakta och analyser (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Fehlalarm Corona?
Dimensioner
205 x 133 x 12 mm
Vikt
172 g
SAB
Vabb
ISBN
9789188729668

Falsklarm om corona? : coronaviruspandemin 2020 - fakta och analyser

(32 röster)  |   Läs 12 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-09-10
197
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken Falsklarm om corona? ifrågasätter de två tyska forskarna Sucharit Bhakdi och Karina Reiss flera av grundpelarna i den etablerade tolkningen av den nya coronaviruspandemin.

- Det nya coronaviruset är exceptionellt far ligt!

- Det kan bara bekämpas genom stränga restriktioner som lockdown!

- Det kan bara besegras med nya vacciner!

Dessa påståenden ses av många som självklara sanning ar och ligger till grund för den coronastrategi som tillämpas av nästan alla världens regeringar.

Men är dessa påståenden sanna?

Nej, menar Sucharit Bhakdi och Karina Reiss. I Falsklarm om corona? ana ly serar de den nya pandemin och hur den har hante rats. Bland annat drar de följande slutsatser:

- SARS-CoV-2 är inte farligare än andra luft vägs virus som vi har lärt oss att leva med.

- Dödligheten är jämförbar med den för en vanlig säsongs influensa.

- Drakoniska motåtgärder är kontra produktiva eftersom de orsakar större skador än viruset.

- Vacciner mot SARS-CoV-2 behövs inte, då de flesta redan är del vis immuna och då skadorna av vaccinerna kan bli stora.

"Vi sköt mygg med kanoner och myggen surrar obesvärat vidare. Samtidigt raserade vi under loppet av några månader grundpelarna i hälso- och sjukvårdssystemet, ekonomin och samhället vilket kan få mycket allvarliga följder på lång sikt."

1:A PÅ DER SPIEGELS BESTSELLERLISTA

1:A PÅ BESTSELLERLISTAN PÅ AMAZON.DE

OM FÖRFATTARNA

Sucharit Bhakdi är professor emeritus och forskare med inriktning på mikrobiologi och infektionsepide mio logi. Han var tidigare föreståndare för Institutet för medicinsk mikro biologi och hygien vid Johannes Gutenberg -universitetet i Mainz och har publicerat över 300 artiklar i vetenskapliga tidskrifter.

Karina Reiss är professor och forskare vid Christian Albrechts-universitetet i Kiel med inriktning på bio kemi, infektioner, cellbiologi och medicin. Hon har publicerat över 60 artiklar i vetenskapliga tidskrifter.

Sucharit Bhakdi och Karina Reiss har tidigare pub licerat boken Schreckgespenst Infektionen: Mythen, Wahn und Wirklichkeit (2016).

UR BOKEN

"Den vansinniga självdestruktionen måste få ett slut"

Luftvägsvirus är en betydande dödsorsak över hela världen och beräknas varje år ge upphov till mellan två och tre miljoner dödsfall. Många virus är ansvariga.

Nu har en ny medlem lagts till listan. Precis som är fallet vid andra virus utgör SARS-CoV-2-viruset ett hot främst mot äldre människor med allvarliga bakomliggande sjukdomar. Beroende på land och region dör mellan 0,02 och 0,4 procent av dem som fått infektionen, vilket är jämförbart med säsongsinfluensa. SARS-CoV-2 ska därför inte tilldelas någon speciell betydelse som luftvägs patogen.

SARS-CoV-2-epidemin var aldrig någon epidemi av na tio nell angelägenhet. Tillämp ningen av undantagsregler i smittskyddslagstiftningen var ogrundad. I mitten av april 2020 stod det klart att epidemin närmade sig sitt slut och att de preventiva åtgärderna vållade irreparabla indirekta skador på alla livets områden. Ändå fortsatte regering en sitt destruktiva korståg mot spökviruset och åsido satte därmed fun damentet i en sann demokrati.

När du läser dessa rader är ett stort experi ment med män niskor på väg att förverkligas med genbaserade vacciner vars olycksbådande risker aldrig har avslöjats för de tusentals ovetande försökspersonerna.

Med denna lilla bok vill vi vittna om hur vårt arv från upp lysningstiden håller på att förskingras. Må den väcka Homo Sapiens och sporra henne att göra skäl för sitt namn. Den van sin niga självdestruktionen måste få ett slut.

Sucharit Bhakdi och Karina Reiss
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Falsklarm om corona? : coronaviruspandemin 2020 - fakta och analyser
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Falsklarm om corona? : coronaviruspandemin 2020 - fakta och analyser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Samhällsinformation på riktigt.
  Maverick, 23 augusti 2021

  Intressant med en kritisk granskning av vad som hänt. Inte bara den sensationella faktan från media, med den påföljande paniken från politiker att verka kraftfulla.

 2. Helt nödvändig bok
  Vauen, 12 maj 2021

  En bok alla bör läsa för att få inblick i hur mycket media och samhället ljuger, med uppsåt att införa ett socialt kredit system via "vaccinations pass". Detta är sista spiken för all frihet, när det väl är infört finns ingen återvändo - repressionen blir automatiserad.

 3. Intressant och lärorik i dessa tider
  Nina , 5 februari 2021

  Bra, att få mer kunskaper kring den här pandemin och hur det egentligen förhåller sig med viruset, nedstängningarna och nya vacciner. Boken är lättläst trots mycket fakta och olika diagram.

 4. Läsvärd och tänkvärd
  Jim, 4 februari 2021

  Välskriven bok med mängder av fotnoter till vidare fördjupning för alla som vill lära sig mer eller verifiera att fakta i boken verkligen stämmer.

  Pontentiell "lifesaver" helt enkelt!

 5. Corona
  Dalma Lejdström, 12 januari 2021

  Boken är byggd på fakta.....problemet är att innehållet är lite för gammalt....det har hänt en del sedan boken kom ut. Dessutom finns egentligen ingenting nytt faktamässigt förutom kapitlet om hur tyskarna handskades med pandemin.
  Det mesta har vi hört från FHM.....det hade varit intressant om det fanns en fortsättning av boken.....

 6. Saklig motvikt
  Ylva Olofsson, 21 december 2020

  Köp den, låna den!.. bara du läser och begrundar den! En välgörande och saklig motvikt till all skrämselpropaganda vi hela tiden matas med från myndighetshåll och ickeifrågasättande media, angående covid-19. Välunderbyggd information.

 7. Vardagshjältar
  Jim, 23 november 2020

  Jag förstår varför denna bok ligger 1:a både på Amazon.de och Der Spiegels bestsellerlista. Om ni bara ska köpa och läsa EN bok i år så måste det bli denna! Två framstående professorer och forskare som inte är köpta av etablissemanget och vågar skriva det som världen behöver veta men inte får veta av våra styrande.

  Och vart tog alla våra grävande journalister vägen? Här skulle det ju kunna vankas ett Pulitzerpris för någon pigg och vaken journalist, eller ...?! Jo, de skulle få gå s... Läs hela recensionen

 8. Mycket bra bok
  Eva, 14 november 2020

  Lättläst, väl underbyggd med gedigen fakta och en rejäl källförteckning.
  Rekommenderas till alla som vill förstå hur coronacirkusen kunde ta fart och tralla vidare som ett självspelande piano...!

 9. Härligt med fakta! Omkullkastar alla icke-vetare.
  Tricky Dicky, 9 november 2020

  Denna bok beskriver spot-on med mina erfarenheter från sjukvården.
  Fantastik beskrivet med härlig källförteckning.
  Något för alla politiker och icke-vetare att läsa.

 10. En vetenskaplig granskning av hela förloppet.
  Christer, 3 november 2020

  Ett måste om du vill veta vad som hänt och få ett helt annat vetenskapligt baserat perspektiv av pandemin händelse för händelse. I och för sig ur ett tyskt perspektiv men högaktuellt här i Sverige med. Denna sakliga och lättlästa bok borde vara ett måste för alla beslutsfattare och medicinare som låtit sig dras med i de osakliga och icke medicinskt baserade nedstängnings-åtgärder som nu hotar både vår demokrati och ekonomi, faktiskt hela vår framtid. Ett samhälle med Kina och Nord Korea som m... Läs hela recensionen

 11. Fantastisk bok - "epidemin" tog slut i april 2020!
  Daniel Svensson, 27 oktober 2020

  Suveränt lättläst bok trots mycket information. Lagom lång och lagom mängd fakta. Bevis på bevis radas upp för att detta är ett spökvirus, att munskydd inte fungerar, att PCR-testet är i princip värdelöst osv. KÖP FLERA BÖCKER och GE BORT till vänner och bekanta!

 12. Vetenskapsmän analyserar covid-19 hanteringen
  Mpathi, 28 september 2020

  Mycket läsvärt för den som vill förstå Covid-19 hanteringen i olika europeiska länder (Tyskland). Boken är skriven av epidemiologer som kan sitt område.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Corona, False Alarm?

  Karina Reiss, Sucharit Bhakdi

  Does the race for vaccine development make sense? What are the chances of success? Will the vaccine be safe? Will people accept it?? In June 2020, Corona, False Alarm? exploded into the German market, selling 200,000 copies and 75,000 e-books in t...

 • Christmas Time

  Marina Ocean, Sarina Louis, Karina Reiss, M Ocean, Kate Novella

  Weihnachten ? Eine ruhige und besinnliche Zeit.Denkt ihr! Das ist gewiss nicht überall so.Sieben Autorinnen haben es sich zur Aufgabe gemacht, den Weihnachtszauber in den verschiedensten Situationen einzufangen. Ob es trotz kleinerer und gröÿer...