Föda barn med stöd (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2020-09-18
Förlag
Karneval förlag
ISBN
9789188729705

Föda barn med stöd E-bok

Maximera din chans till en trygg förlossning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-09-18
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Födande kvinnor i Sverige idag ? måste de självklart bli behandlade som ?patienter? när de kliver över tröskeln till förlossningsavdelningen? Eller finns det bättre modeller för hur för loss ningar kan gå till?

De frågorna har Märta Cullhed Engblom funderat över ända sedan hon utbildade sig till barnmorska. I Föda barn med stöd berättar hon om sina uppleve l ser av traditionell förlossningsvård och om hur hon ser på olika alternativa metoder som sätter den födande kvinnans egna krafter och behov i fokus.

I bokens första halva, ?Berättelser om födande?, skriver fjorton kvinnor om sina erfarenheter av för lossningar som skett mera på deras villkor än på vårdapparatens ? oavsett om de skett i hemmet eller på sjukhuset.

OM FÖRFATTAREN
Märta Cullhed Engblom är barnmorska och doula. Hon har arbetat med förlossning och eftervård på Akademiska sjukhuset i Uppsala, BB Stockholm och Södra BB. Hon håller även kurser, före läser och driver bloggen ?Föda med stöd?.
Födandet som källa till lust och glädje

Varje kvinna har rätt att göra anspråk på sin egen förlossning. Det gäller både den kvinna som vill föda med all medicinsk hjälp som går att få och den som vill föda utan ingrepp. Det gäller också den kvinna som vill föda med smärtlindring och den som vill upptäcka smärtans potential i förlossningsförloppet.

Många kvinnor i den här boken vittnar om hur den bubbla av stöd som de tog med sig in på sjukhuset blev avgörande för att de skulle lyckas behålla huvudrollen i sin egen förlossningsfilm. Födande är inte rocket science. Det krävs inte alltid medi cinska ingrepp för att föda barn till världen.

Meningen har aldrig varit att födande kvinnor ska finnas till för sjukhusens skull. Den medicinska hjälpen ska framför allt finnas där för vår skull om ? eller när ? vi behöver den. Den största kunskapen om födande har de födande kvinnorna själva. Därför måste vi börja lyssna mer lyhört på dem.

Märta Cullhed Engblom
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Föda barn med stöd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!
    -, 3 oktober 2021

    Mycket bra, informativ och lättläst. I efterhand önskar jag att jag hade köpt boken istället för e-boken, pga bilder och för att jag gillar att bläddra i en fysisk bok när jag vill ha reda på något snabbt (är inte så nöjd med Bokus Dito).

Visa alla 1 recensioner