Mental överlevnadshandbok : hur du blir fri från psykofarmaka och återfår ett normalt liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2021-08-16
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Mental health survival kit
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
354 g
SAB
Vlba
ISBN
9789188729750
Mental överlevnadshandbok : hur du blir fri från psykofarmaka och återfår ett normalt liv (häftad)

Mental överlevnadshandbok : hur du blir fri från psykofarmaka och återfår ett normalt liv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2021-08-16
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När vi blir kroppsligt sjuka, så går vi normalt till en läkare som oftast ger oss adekvat hjälp.

Blir vi däremot psykiskt sjuka, så gäller inte samma logik.

I varje fall inte om vi uppsöker en psykiatriker. För då är risken överhängande att vi erhåller läke medel som gör mer skada än nytta.

Det hävdar den danske läkaren och forskaren Peter C. Gøtzsche i Mental överlevnads handbok.

Här visar han hur enormt omfattande skade verk ningarna av psykofarmaka är: Varje år orsakar dessa mediciner hundra tusen tals män niskors död och gör miljontals fysiskt och mentalt funktions nedsatta.

Här förklarar han också, utifrån den senaste och mest tillförlitliga forskningen, hur olika psykiatriska mediciner fungerar och ger råd om hur man säkert kan frigöra sig från dem.

 

Peter C. Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin. Under åren 19932018 var han chef för forskningsnätverket Nordic Cochrane Centre i Köpenhamn. År 2010 blev han professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet, år 2019 gäst professor vid Institute of Health & Society, New castle University. Samma år instiftade han Institute for Scientific Freedom. Peter C. Gøtzsche har publicerat över 75 artiklar i de fem stora vetenskapliga tid s krifterna Annals of Internal Medicine, BMJ, JAMA, Lan cet, och New England Journal of Medi cine. Författarens vetenskapliga arbeten har citerats över 150000 gånger.

Peter C. Gøtzsches bok Dödliga mediciner och organi serad brottslighet (2015) tilldelades första pris i British Medical Association Book Awards (kategorin medicins ka grundvalar). Ur juryordförandens moti vering: »Jag rekommenderar varmt den här boken till alla som är intresserade av ämnet. Boken är utomordentligt läs värd. Författarens långa erfarenhet på området har gett honom en klarsynt och synnerligen väl underbyggd uppfattning om läkemedelsindustrins brister.«

Om psykiatriöverlevare

Av Peter C. Gøtzsche

Patienter inom andra medicinska fack områden än psykiatri kallar sig inte överlevare. De hävdar inte att de har överlevt trots den medicinska behandling de erhållit.

Inom andra medicinska specialiteter är patienterna tacksamma för att de har överlevt på grund av behandlingarna. Vi har aldrig hört talas om »kardiologiöverlevare« eller »infektionssjukdomsöverlevare«. Om man har överlevt en hjärtattack frestas man inte att göra motsatsen till det som ens läkare har rekommenderat. Inom psykiatrin däremot, riskerar man att dö om man gör som läkaren säger åt en att göra.

Många psykiatriöverlevare har beskrivit hur psykiatrin, med sitt överdrivna användande av skadliga och ineffektiva läkemedel, stal tio eller femton år av deras liv ända tills de en vacker dag bestämde sig för att ta tillbaka ansvaret för sina egna liv från psykiatrikerna och upptäckte att livet utan läkemedel är mycket bättre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mental överlevnadshandbok : hur du blir fri från psykofarmaka och återfår ett normalt liv
 2. +
 3. Att sluta med psykofarmaka : handbok för förskrivare, behandlare, patienter och deras anhöriga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att sluta med psykofarmaka : handbok för förskr... av Peter R Breggin (kartonnage).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mental överlevnadshandbok : hur du blir fri från psykofarmaka och återfår ett normalt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utan psykofarmaka är en befrielse
  Shada said, 7 juni 2022

  Jag rekommenderar att alla som är sjuka eller inte och de som blev inlagt i psykiatrin att läsa den och försöka ta kontroll över egna liv.
  Tack till läkaren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter C Gøtzsche