Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång och forskning om LCHF-kost (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2021-07-29
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Mia Ruthman, Elisabet Flodin
Originaltitel
The Case for Keto
Dimensioner
217 x 155 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Vmbb
ISBN
9789188729774

Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång och forskning om LCHF-kost

Inbunden,  Svenska, 2021-07-29
228
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tänk om alltihopa bara är en stor fet lögn!

Så löd rubriken på en uppmärksammad artikel i New York Times år 2002. I den hävdade journalis ten Gary Taubes att de officiella kostråden från experter och myndig heter var helt felaktiga. Dessa råd, menade han, var i själva verket huvud orsaken till att så många människor led av övervikt och fetmarelaterade sjukdomar som hjärtkärlsjukdom och diabetes.

Debatten mellan de som förespråkar låg kaloridieter och de som förespråkar LCHF- eller ketodieter har pågått i över femtio år. När Gary Taubes publicerade sin artikel befann sig den senare gruppen i underläge. Idag har opinionen svängt efter att många vetenskapliga studier har bekräf tat att det är överkonsumtionen av kol hydrater som är den stora boven i dramat.

I Därför keto går Gary Taubes igenom forskningen och ger välgrundade rekom menda tio ner för hur vi ska äta för att uppnå och behålla en bättre hälsa. Bokens slutsatser bygger på över tjugo års under sökande journalistik i ämnet och på över hundra intervjuer med praktiserande nutrionister och läkare som är specialiserade på att behandla övervikt.

Gary Taubes är veten skaps journalist och författare. Han har tre gånger tilldelats det prestigefulla Science in Society Journalism Award . På svenska har tidigare utgivits Varför blir vi feta? (2011) och Bevisen mot socker (2017). Gary Taubes är en av grundarna av den ideella organisationen Nutrition Science Initiative (NuSI). Tidigare arbetade han som undersökande journalist på Discover och Science. Hans artiklar har publicerats i tidningar som New York Time Magazine, Atlantic och Esquire.

Roten till den globala fetmaepidemin

Av Gary Taubes

Livsmedels myndigheterna och den akademiska expertisen har svikit oss.

Om de inte hade gjort det skulle vi aldrig ha fått en fetmaepidemi.

Om det traditionella sättet att tänka och de traditionella råden fungerade, om det vore en vettig lösning på fetma- och överviktsproblemet att vi åt mindre och rörde på oss mer då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.

Om den verkliga anledningen till att vi blir överviktiga vore att vi konsumerar fler kalorier än vad vi gör av med, och att överskottet lagras som fett då skulle vi inte befinna oss i den situationen vi gör.

Så många fler människor skulle då vara smala och friska och sådana här böcker skulle inte behöva skrivas.

Att de traditionella kostråden har miss lyckats är roten till alla missförstånd om kost och hälsa. De är roten till de kontroverser som har pågått i årtionden och som medierna gillar att kalla kostkriget .

De är roten till de globala fetma- och diabetes -epidemierna, som WHO:s förre general sekreterare nyligen kallade för en katastrof i slow-motion .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Därför keto : nya sätt att se på viktnedgång och forskning om LCHF-kost
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gary Taubes