Lek istället för köp : 144 kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2021-11-08
Förlag
Karneval förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Forsmark
Dimensioner
169 x 168 x 18 mm
Vikt
395 g
SAB
Dofa
ISBN
9789188729897

Lek istället för köp : 144 kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-11-08
207
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I succéboken Lek istället för bråk gav Lisa Mannberg många tips på hur besvärliga konfliktsituationer med barn kan förvandlas till spännande äventyr.

I sin nya bok, Lek istället förköp, ger hon tips på hur lekar kan ersätta inköp i familjelivet.

Här får du möta föräldrar som istället för att shoppa själva skapar det de behöver. Med hjälp av fantasi och kreativitet gör de varda gens köp- och-släng-vanor till någonting glädjefyllt, mer ekono miskt och mer hållbart.

Det kan handla om allt ifrån att odla sallad och slöjda leksaker till att laga lyxmat och skapa festtraditioner. Med hjälp av 144 st kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer, vill Lisa Mannberg inspirera läsarna till att återkommande ställa sig frågan: Måste jag köpa - eller kan jag lika gärna fixa eller skapa det själv?

"I min förra bok Lek istället för bråk presenterade jag olika vardagslekar för vuxna att leka tillsammans med barn. I Lek istället för köp ligger tyngdpunkten på att inspirera dig som vuxen till att bejaka din lekfullhet och kreativitet i din vardag. Låt dig inspireras av barns lust att lära sig nya saker på ett lekfullt sätt. Av deras drivkraft att leka och skapa bara för att det är roligt, att utforska världen med hjälp av alla sina sinnen och ha förmågan att se magi i de mest vardagliga ting. Välj sedan när du känner för att skapa på egen hand och när du vill leka tillsammans hela familjen." LISA MANNBERG

"'Börja där du är, ta vad du har och lek att du kan' är devisen för boken. Det lekiga perspektivet genomsyrar allt ... Utgångspunkten är att bejaka sitt eget skapande i syfte att få en roligare, mer kreativ vardag och samtidigt minska sin konsumtion. Att skapa själv ger en djup tillfredsställelse och mening. Efter författarens inledning är boken uppdelad i kapitlen Hus & hem, Mat & måltider, Kläder & textilier, Prylar & presenter, Kropp & hälsa, Resor & nöjen samt Lekrecept ... Den är rolig att läsa, ger massor av lust och pepp och är fantastiskt välskriven. Målgruppen är föräldrar, men den fungerar väl för vana läsare från ca 12 års ålder. Helhetsbetyg: 5." BIBLIOTEKSTJÄNST

Lisa Mannberg är författare, pedagog och föreläsare. Tidigare har hon givit ut boken Lek istället för bråk 64 lekar för enklare och roligare vardag med barn (2016, 2019). Anna Forsmark är illustratör. Utöver Lek istället för bråk har hon även illustrerat barnböcker som Lilla nej-boken och barnboksserien om Funkisfamiljen.

Om Lek istället för bråk (2019): "Suverän handbok i att omvandla konfliktfyllda vardagssituationer till lustfylld lek. Illustrationerna är ljuvligt lekfulla och kreativt konstnärliga. Språket är föredömligt enkelt, effektivt och levande. Tilltalet genomsyras av en kärleksfull vilja att ha roligt tillsammans. Helhetsbetyg: 5." BIBLIOTEKSTJÄNST
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lek istället för köp : 144 kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lek istället för köp : 144 kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Besviken med figurer
    Ana Silva, 9 februari 2023

    Det var skriven på beskrivningen att den hade fräscha nya bilder, jättefina och när man köper boken ser man att det är bara text :( Det finns någon bild men ingen lek eller leksak eller instruktion, bara onödiga konstverk som har ingenting att göra med vad boken pratar om. Jag blev besviken. Själva lekförslag är bra, tillräckligt kreativa men jag är en visuell person så...ja...

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Mannberg