Vinterodling : skörda när det är kallt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2018-09-04
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Fors Östberg, Maria (foto)
Dimensioner
250 x 195 x 15 mm
Vikt
670 g
SAB
Qed
ISBN
9789188743114
Vinterodling : skörda när det är kallt (inbunden)

Vinterodling : skörda när det är kallt

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-09-04
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

Vinterodling en trädgårdsrevolution

Odla på vintern? Det går väl inte? Jo! För Sara Bäckmo som länge odlat för självförsörjning är odlingen ett ständigt pågående flöde trädgården lever och levererar året om. I boken Vinterodling visar Sara hur hon utmanar traditionella odlingsmetoder för att odla och skörda även mitt under smällkalla vintern. Och vinterodlingen avser egentligen inte bara själva vinterhalvåret. En stor del av arbetet förbereds under resten av året: På våren sås kål och rotsaker till vintern. Under sommaren görs nya sådder av bladgrönsaker och rötter som ska växa sig skördeklart och skördas när det är kallt. Och under den tidiga våren skördas resultatet av det som övervintrat eller såtts under vintern. Med andra ord pågår vinterodlingen året om och det är också så den gör sig allra bäst: invävd i det vanliga trädgårdsåret. Den sluter cirkeln, gör odlingsåret komplett.

Det finns ingen annan tid på året som framkallar samma stolthet som när jag skördar grönsaker på vintern. På något vis har det blivit det ultimata beviset på att jag behärskar det här med att odla.

Sara Bäckmo är journalist som odlar och skriver om Skillnadens Trädgård i Sveriges största trädgårdsblogg (www.sarabackmo.se). Hon producerar också podden Två odlare emellan och föreläser flitigt om grönsaksodling. Sara har tidigare skrivit Skillnadens Trädgård och Skillnadens skörd.

Maria Fors Östberg delar Saras trädgårdspassion och följer sedan flera år tillbaka arbetet i Skillnadens Trädgård med kameran. Hon är verksam som frilansfotograf och skribent.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vinterodling : skörda när det är kallt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Förläng odlingssäsongen.
    Isabell Skynäs, 26 september 2018

    Mycket bra hjälp för mitt nya intresse att odla året runt. Lätt att hitta information ,inspererad. Bara att börja så.

Visa alla 1 recensioner