När företaget går vidare i familjen : guide till ett lyckat generationsskifte (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2018-11-01
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Grahn, Catharina (form)
Dimensioner
207 x 155 x 17 mm
Vikt
374 g
SAB
Qb
ISBN
9789188743213
När företaget går vidare i familjen : guide till ett lyckat generationsskifte (inbunden)

När företaget går vidare i familjen : guide till ett lyckat generationsskifte

Inbunden Svenska, 2018-11-01
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Familjer som äger företag ställs förr eller senare inför frågan om generationsskifte. Hur ska ägarbilden förändras, hur ska vd-skapet hanteras?

Det finns mycket att vinna på att starta dessa diskussioner i god tid, men ofta skjuts de ändå på framtiden. Anledningen är generationsskiftets många känslomässiga utmaningar: Vad ska jag göra om jag slutar som vd? Vilket av barnen, om något, kan bäst axla vd-rollen? Kommer föräldrarna att bli besvikna om jag inte tar över företaget? Kan vi syskon komma överens om företagets framtid? Hur säkerställer vi att skiftet blir rättvist?

När företaget går vidare i familjen är en guide för lyckade generationsskiften och vänder sig till företagarfamiljer, styrelseledamöter, revisorer och andra rådgivare. Fokus ligger på hur de känslomässiga utmaningarna kan hanteras på ett konstruktivt sätt. Boken tar avstamp i samspelet mellan familj och företag för att sedan fördjupa områden som ägar- och vd-skifte, rättvisa, styrelsens roll, konflikt och kommunikation samt rådgivning.

Annika Hall har en bakgrund som forskare från Internationella Handelshögskolan i Jönköping, med fokus på familjeägda företag. Under drygt 15 år femton års tid har hon arbetat som föreläsare och rådgivare kring ägarförändringar och ägarstyrning i privatägda företag. Hon har publicerat sin forskning i såväl vetenskapliga artiklar som populärvetenskapliga böcker, bl.a. Family Business Dynamics och Aktivt ägarskap .

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När företaget går vidare i familjen : guide till ett lyckat generationsskifte
  2. +
  3. Helikopterfaktorn : en överlevnadsguide för chefer i digitalåldern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Helikopterfaktorn : en överlevnadsguide för che... av Björn Hedensjö (häftad).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Hall

Bloggat om När företaget går vidare i familjen : gui...