Hannas blomsterpill & mönsterlek (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2019-03-20
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form) / Wendelbo, Hanna (foto)
Dimensioner
258 x 192 x 25 mm
Vikt
635 g
SAB
P.09
ISBN
9789188743336
Hannas blomsterpill & mönsterlek (inbunden)

Hannas blomsterpill & mönsterlek

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-20

Slutsåld

Att intresset för blomstermönster var så otroligt stort kunde Hanna Wendelbo inte drömma om när hon häromåret la ut sin första blomstermandala på Instagram. I sin bok delar hon nu äntligen med sig av sin långa erfarenhet av kreativt skapande och mönsterdesign i tekniker som akvarell, bläck, tusch och gouache. I Hannas blomsterpill & mönsterlek lär du dig hur du med olika tekniker fångar varje blommas unika skönhet och hur du binder samman blommor och blomblad till mönster, rapporter och mandalas. Av de mönster du skapar kan du till exempel göra din egen kollektion med brevpapper, kort och kuvert och presentpapper eller en helt egen tapet. Och det behövs inga onödigt dyra material, säger Hanna, nyckeln till vackra mönster ligger inte i exklusiva mårdhårspenslar utan i lusten, lekfullheten och kreativiteten.

Hanna själv lever och andas mönster, i sin trädgård hittar hon året om inspiration till ständigt nya mönster, och flera av de tapetmönster hon skapat åt ledande tillverkare som Sandbergs och Borås Tapeter är redan moderna klassiker.

Hanna Wendelbo bor med sin familj i ett hus med stor och yvig trädgård utanför Kungsbacka. Hannas mönstervärld snurrar runt trädgårdens blommor och i hennes roll som designer hamnar de på tapeter, kläder, posters och till och med toalettpapper. Följ gärna Hanna på Instagram @hannawendelbo eller www.hannawendelbo.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hannas blomsterpill & mönsterlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken ger inspiration
  Bittemian, 14 juni 2021

  Författaren beskriver hur hon inspireras av sin trädgård och ger bra tips om hur och var man kan hitta inspiration till att måla och teckna. Hon skriver hoppingivande att alla kan förbättra sin tecknarkonst genom att öva, öva och öva. Dessutom att man ska vara snäll mot sig själv genom att inte vara alltför självkritisk. Författaren går också igenom olika tekniker på ett lättförståeligt sätt.

 2. Vacker och lärorik

  Så fina bilder och så bra och roliga tips och instruktioner. Så vackert omslag. Fin att ha liggande på skrivbordet. Jätteglad för köpet.

 3. Vacker bok om kreativitet!
  Gun Maj Elisabet, 5 april 2019

  Vackra bilder, trevlig text och bra instruktioner. Lätt att ryckas med av Hannas entusiasm!
  Man får genast lust att själv sätta igång och skapa något vackert.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hanna Wendelbo