NU: Strategisk improvisation - Ledarskap för samhällsaktörer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Kalmaru, Walter (form)
ISBN
9789188743404
NU: Strategisk improvisation - Ledarskap för samhällsaktörer (inbunden)

NU: Strategisk improvisation - Ledarskap för samhällsaktörer

Inbunden Svenska, 2019-04-10
249
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Hur utövas ledarskap i en värld där det enda som tycks vara konstant är X-faktorn, ständig osäkerhet? Vilka principer ska ledare utgå från i en tid där det viktiga inte bara är att leverera finansiella resultat utan även samhällsnytta?

I den här boken presenteras strategisk improvisation som ett nytt sätt att tänka och agera för ledare som en kompass för att kunna agera i takt med sin tid och omgivning. Det görs genom att koppla samman omvärldstrender, ledarskapsforskning och musikalisk improvisation med praktiska erfarenheter från framgångsrika ledare och samhällsaktörer från alla typer av organisationer. Bland de intervjuade märks bland annat Ikeas Sverigechef Håkan Svedman, Stefan Hector, chef för polisens nationella operativa insatsstyrka, och Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.

Målet är att skapa ett nytt mindset för vår tids ledarskap. Ett mindset som utgår från förmågan till strategisk improvisation: att i ledarskap och organisation lyckas med konststycket att balansera ordning och kaos, konstanter med förändring, tillit med mod, och ekonomisk lönsamhet med samhällsansvar.

 

Jesper Falkheimerär professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet med erfarenhet från flera chefs- och styrelseuppdrag.

Katarina Gentzel Sandberg är senior rådgivare och partner på Gullers Grupp med erfarenhet av såväl verksamhetsutveckling som ledaruppdrag.
Visa hela texten

Bloggat om NU: Strategisk improvisation - Ledarskap ...