Kalle Lind. Samlade krönikor 2011-2018 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
486
Utgivningsdatum
2019-04-17
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
195 x 145 x 35 mm
Vikt
740 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789188743909
Kalle Lind. Samlade krönikor 2011-2018 (inbunden)

Kalle Lind. Samlade krönikor 2011-2018

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-04-17
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Kalle kåserar

Krönika, kolumn eller kåseri? Kalle Lind själv gillar termen kåseri för att det har den sortens mossiga, farbroraktiga klang som han har en kronisk svaghet för. Men för en gammal Fantomenläsare som Kalle har även krönika ett särskilt skimmer över sig. Det är i krönikeböckerna som varje Fantomen nedtecknar sina äventyr och läser för pojkarna Rex och Tomtom om tidigare fantomers bravader. Och vem vet, kanske kommer också Kalles barnbarn att plocka ner denna krönikesamling för att läsa om fighter mot pipande hushållsartiklar, om klädtillverkarnas ovana att sätta lappar i kalsongerna och om Skånetrafikens oförmåga att göra biljettautomater. Om nöjesstofiler och andra gubbar, om poliser, tiggare, grannar, politiker och barn, egna och andras. Och naturligtvis om Cornelis och Hasseåtage.

Kalle Linds allra bästa krönikor från bland annat Sydsvenskan, City och ETC presenteras här under samlingsrubriker som Saker jag varit med om och människor jag mött , Staden jag råkar bo i och staden jag råkar komma ifrån , Moralgranskaren och Kulturkonsumenten .

Kalle Lind är diversearbetare i kulturbranschen, vilket om man benar upp det betyder att han är författare, satiriker, radiopratare, poddare och manusförfattare. Bland annat. Han debuterade som författare för tio år sedan och har sedan dess skrivit närmare tjugo böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kalle Lind. Samlade krönikor 2011-2018. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En skön samling skrifter
    Morpheus, 24 februari 2020

    Jag är ett fan utav Kalle Lind. Dels för hans enorma kunskap om gamla kultur- och underhållningsbranschen, som jag också tycker är intressant, dels för hans humor som ofta fått mig att dra på smilbanden, fnissa till och ibland till och med gapskrattat åt. Och för att jag gillar hans sätt att skriva på.

    I den här boken samlas, som titeln säger, hans olika krönikor från tidningarna Faktum, City, Sydsvenskan och ETC, organiserade efter ämne.
    Då det är olika typer av tidningar blir... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kalle Lind