Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2018-10-02
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Thomas Andersson
Originaltitel
Lilac girls
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
215 x 145 x 40 mm
Vikt
720 g
SAB
Hce
ISBN
9789188745095
Skönhetens väg (inbunden)

Skönhetens väg

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-02
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
 

I KRIG OCH KÄRLEK

CAROLINE är volontär på franska ambassaden i New York och har precis mött mannen i sina drömmar. På andra sidan Atlanten tar den polska sextonåringen KASIA spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt ser den unga tyska läkaren HERTA inget annat val än att börja arbeta i ett koncentrationsläger för att försörja sig.

Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta under omständigheter som saknar motstycke i vår historia. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, där hennes och Kasias vägar möts.

Skönhetens väg bygger på en sann historia. Caroline Ferriday och Herta Oberheuser var verkliga personer. Den ena förärades två tapperhetsmedaljer för sina insatser under andra världskriget. Den andra dömdes i Nürnberg för fasansfulla brott mot mänskligheten. Romanen är en fängslande berättelse om deras drömmar, umbäranden och uthållighet och det godas seger över ondskan.

 

"Så levande och så smärtsam." Huffington Post

"Fängslande och oförglömlig." Library Journal

"Både filmisk och episk." Elle

"Gripande läsning som stannar kvar." Booklist

 

Martha Hall Kelly är journalisten som blev besatt av att återupprätta Caroline Ferriday, och de utsatta kvinnornas, minne. I avsikt att ge berättelsen den sanningshalt den förtjänade ägnade hon mer än tio år åt att resa runt och samla material. Nu har Skönhetens väg, som är hennes debutroman, sålt i mer än en miljon exemplar bara på originalspråk och finns översatt till mer än tio språk. Martha Hall Kelly har tagit vara på framgångarna och skriver vidare på en roman om Caroline Ferridays mamma, ytterligare en kvinna vars hjälteinsatser förtjänar att kommas ihåg och inspirera nya generationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skönhetens väg
 2. +
 3. Ryska dockor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ryska dockor av Martha Hall Kelly (inbunden).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skönhetens väg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd, mycket tänkvärd
  Inbiten läsare, 3 juli 2020

  Man får följa tre kvinnors öden under andra världskriget, vars historier flätas samman. En jobbar med välgörenhet på franska ambassaden i New York, den andra är en polsk tonåring som i periferin rör sig i den polska motståndsrörelsen och den tredje är en tysk läkare med intresse för kirurgi som finner sig tvungen att söka jobb i ett koncentrationsläger.

  En otroligt välskriven bok där författaren lyckas skildra dom tre kvinnornas historier mycket trovärdigt. Boken innehåller naturlig... Läs hela recensionen

 2. Skönhetens väg av Martha Hall Kelly
  Bokugglor , 10 september 2019

  Skönhetens väg är författarens debut och bygger på sann historia under andra världskriget, och det fick mig väldigt intresserad av den. Den var minst lika bra som jag trodde att den skulle vara!

  Vi får följa tre kvinnor, Caroline, Kasia och Herta under andra världskriget vars ödens möts på ett annorlunda sätt. Det var intressant att läsa om alla tre, men jag hade minst sagt svårt för Herta (vilket säkert många som läst boken hade).
  Handlingen var full av hemskheter men också vä... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Martha Hall Kelly