Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2019-01-15
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
396 g
SAB
Hc
ISBN
9789188745194

Floden

(11 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-15
51
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
NÅGOT DÖLJER SIG I TYSTNADEN

Fyra personer färdas tillsammans längs en mörk flod. De känner inte varandra, vet inte var de befinner sig eller vart de är på väg.

När hemligheterna börjar röjas och de äntligen förstår var de hamnat inser de att det kan vara för sent att ta sig därifrån.

Floden är en skrämmande och suggestiv berättelse om rädslan att inte kunna undgå sitt öde. Det är en roman om oläkta sår och om sökandet efter svar både i och utanför oss själva. Med starka spänningselement och kopplingar till litteraturens klassiker ställer Markus Lutteman frågor som får oss att fundera på allt från hur vi lever våra moderna liv till vad som händer efter döden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Floden
 2. +
 3. Gryningsjakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gryningsjakten av Anna Kuru (inbunden).

Köp båda 2 för 260 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Floden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väcker tankar om värderingar i livet!

  Floden är en väldigt annorlunda bok, annorlunda på ett bra sätt. Jonathan och de andra tre befinner sig i ödemarken, landet mellan de levandes värld och dödsriket. För att ta sig vidare måste de rannsaka sig själva och sitt liv och dessutom klara av en del minst sagt märkliga situationer. De måste söka efter svar - både i och utanför sig själva.

  Boken blir lite av en sci-fi/fantasy men med en mycket djupare mening, den får mig att fundera över livet och alla val vi gör. Markus Luttem... Läs hela recensionen

 2. Ett mästerverk i helt egen stil
  Cecilia läser, 4 februari 2019

  Det här är Markus Luttemans bästa och samtidigt mest annorlunda bok.

  Man läser utan att veta var man är på väg, och hela tiden med en krypande obehagskänsla av att något är på väg att gå fel. Vilket det gör också, flera gånger.

  "Floden" är spännande, tankeväckande och helt oförutsägbar. Lika spännande som Luttemans andra böcker, men i en egen stil, och i en helt ny, och fascinerande miljö. Full pott!!!

 3. Floden fångar mig!
  Lollos bokhörna, 17 januari 2019

  "Floden" av Markus Lutteman är en väldigt speciell bok. Jag hade nog inte valt att läsa en surrealistisk och dystopisk bok om det inte var så att jag hade fått finpost från Bookmark förlag Boken är egentligen utanför min comfortzon, men jag är så glad att jag läste den! Historien fångar mig och speciellt de existentiella, stora frågorna. Frågorna vi alla har på ett eller annat sätt. Jag gillade den här boken skarpt och jag gillar hur Markus Lutteman skriver. Boken är en resa mellan verklighet... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 16 januari 2019

  Boken Floden är en väldigt speciell bok. Svårt att beskriva vad den handlar om, och svår att recensera. Men den var inte svår att tycka om. Jag tyckte att boken var väldigt bra. Den var välskriven, lättläst, spännande, mystisk, gripande, och har ett djup och en mening.

  Jag tycker att bokförlagets beskrivning är bra: "Floden är en skrämmande och suggestiv berättelse om rädslan att inte kunna undgå sitt öde. Det är en roman om oläkta sår och om sökandet efter svar både i och utanför os... Läs hela recensionen

 5. Rapp med högt tempo men storyn passade inte mig
  Kaffeläsaren, 15 januari 2019

  Jag har tidigare läst Herkulesserien, Blodmåne och boken om Patrik Sjöberg av författaren. Blodmåne är en av mina absoluta favoritböcker de senaste åren. Det är en bok som jag inte kan släppa i tanken, den var otroligt bra. Mina förväntningar är därmed skyhöga på Floden med tanke på tidigare läsning. Floden börjar riktigt starkt när jag kastas in i Jonathans liv. Markus har en förmåga att skriva rappt och med stort driv, så jag hela tiden vill läsa ett kapitel till, ett till och ett till. Vip... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Markus Lutteman

 • Leon

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

 • Heroine

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

 • Bambi

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman

 • Zack

  Mons Kallentoft, Markus Lutteman