Bränn alla mina brev (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-12
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789188745552
Bränn alla mina brev (e-bok)

Bränn alla mina brev (e-bok)

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-11-12
149
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.

Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988 - och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

I Bränn alla mina brev väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bränn alla mina brev. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark berättelse
  BOF, 2 april 2019

  En lika stark som intressant och aktuell berättelse. Då, när det hela utspelades, talades det inte om fysiskt och psykiskt våld innanför hemmets väggar. Författaren har gjort en djupdykning i både sitt eget inre såväl som sin släkts. Och det är ingen vacker lösning där man får tillfälle att ompröva sin uppfattning om delar av den svenska kultureliten.

 2. Bladvändare
  Cecilia Röllin, 30 januari 2019

  Jag tyckte att boken var mycket välskriven! Kunde inte lägga ifrån mig den och ville bara läsa vidare. Väldigt bra bok.

 3. Den dag...
  Tomas Carlsson, 18 januari 2019

  Den dag då Alex Schulman börjar skriva böcker om annat än sin egen familj kommer det att bli ett riktigt intressant författarskap. Nu får vi nöja oss med morfar och mormor och det är som vanligt väl skrivet, gripande och ganska underbart.

 4. Bränn alla mina brev
  Meje, 13 januari 2019

  En mycket välskriven och bra bok om hur Schulman försöker hitta orsaken till sin vrede. Han bjuder på en intressant inblick i familjen och förutom vreden finns där också fin kärlek. Den gav mig en mycket trevlig lässtund.

 5. Andra sidor
  Barbro Lindell, 26 november 2018

  Alex Schulman som författare är en helt annan stilist än den som skriver raljanta krönikor i pressen. Här skriver han släkthistoria med en forskares allvar och noggrannhet. Mänskligt, mystiskt, ärligt och fängslande. Nu söker han efter sina rötter för att hitta upphovet till den vrede som tidvis blossar upp inom honom själv. Vem ärvde han denna häftiga vrede från? Och han hittar förklaringen till många av släktens särdrag och dessutom en livslång kärlekshistoria dokumenterad i de brev som get... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 12 november 2018

  Jag har läst sex böcker tidigare av Alex Schulman. Privat - Mejlkorrespondens som han skrev tillsammans med Carolina Gynning. TID - Livet är inte kronologiskt och RUM - En roadtrip genom psyket som han skrev tillsammans med Sigge Eklund. Och så tre böcker som han har skrivit ensam, Skynda att älska, Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött, och Glöm mig.

  Jag har tyckt mycket om alla böckerna. och speciellt om dom tre böckerna som Alex S... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Bränn alla mina brev