Höknatt : En Modern Klassiker (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Moderna svenska klassiker
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2002-04-01
Förlag
Modernista
Dimensioner
180 x 115 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789188748300
Höknatt : En Modern Klassiker (pocket)

Höknatt : En Modern Klassiker

(1 röst)
Pocket Svenska, 2002-04-01
69
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sven Fagerbergs "Höknatt" utkom första gången 1957. Få andra svenska debutböcker har fått ett så omedelbart inflytande på sin samtid. En enad kritikerkår hyllade den som ett mästerverk. Dess storslagna blandning av filosofisk spekulation och nyskapande berättarteknik gör "Höknatt" till en helt unik roman i svensk litteratur. Förord av Kristoffer Leandoer. Det börjar: "Det var en förskräcklig oordning. Människorna flanerade hur som helst inne i skogen. Mårten var djupt upprörd, och han kommenderade genast uppställning på den öppna platsen. Han ordnade dem i kvadrat, åtta led med åtta i varje, avstånd och lucka en meter, de minsta främst och de största längst bak. Han kontrollerade rättningen noga och skrek:- Av med skinnet!" Sedan fortsätter det...

Sven Fagerbergs "Höknatt" ingår i Modernistas serie med moderna svenska klassiker. Modernistas ambition med serien är att förnya synen på den svenska efterkrigslitteraturen. Tonvikten ligger från 50-talet och framåt, böcker som haft avgörande betydelse i sin tid och som förtjänar att läsas och diskuteras också i vår. Modernista har respekt för traditionen. Med den här serien visar vi hur den borde se ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Höknatt : En Modern Klassiker
  2. +
  3. Konvoj

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konvoj av Thorsten Jonsson (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Sven Fagerbergs "Höknatt" utkom första gången 1957. Få andra svenska debutböcker har fått ett så omedelbart inflytande på sin samtid. Dess storslagna blandning av filosofisk spekulation och nyskapande berättarteknik gör "Höknatt" till en helt unik roman i svensk litteratur. Förord av Kristoffer Leandoer.