Theres : roman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2004-10-01
Förlag
Modernista
Dimensioner
200 x 130 x 30 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc.01,Lz
ISBN
9789188748751
Theres : roman (häftad)

Theres : roman

(2 röster)
Häftad Svenska, 2004-10-01
169
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ulrike Meinhof: rebell eller offer, frihetskämpe eller kallblodig mördare?
Theres är en dokumentär, men som sådan inte odelat beroende av fakta; en roman, och ändå den trogna återgivningen - i panorama och detaljerad närbild - av ett faktiskt förlopp. Rättegångsprotokoll, tidningsartiklar, ljudupptagningar, samtal hörda och ohörda: Steve Sem-Sandberg låter historieskrivningen bli ett läggspel i läsarens händer. Berättelsen bryts kaleidoskopiskt, skingras och samlas på nytt. Så träder Ulrike Meinhof och hennes tid fram - liksom en gång terrorismen - inte som om det inte fanns något centrum, utan som om centrum fanns överallt.

Theres utkom första gången 1996, och Steve Sem-Sandberg belönades samma år med Aftonbladets litteraturpris. Romanen, som var den inledande delen i en informell trilogi, följdes av Allt förgängligt är bara en bild (1999) och Ravensbrück (2003), nominerad till såväl Augustpriset som Nordiska rådets litteraturpris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Theres : roman
  2. +
  3. Till vår ära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till vår ära av Alejandro Leiva Wenger (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Steve Sem-Sandberg

Övrig information

Ulrike Meinhof: rebell eller offer, frihetskämpe eller kallblodig mördare? ?Theres? är en dokumentär, men som sådan inte odelat beroende av fakta; en roman, och ändå den trogna återgivningen ? i panorama och detaljerad närbild ? av ett faktiskt förlopp. Rättegångsprotokoll, tidningsartiklar, ljudupptagningar, samtal hörda och ohörda: Steve Sem-Sandberg låter historieskrivningen bli ett läggspel i läsarens händer. Berättelsen bryts kaleidoskopiskt, skingras och samlas på nytt. Så träder Ulrike Meinhof och hennes tid fram ? liksom en gång terrorismen ? ?inte som om det inte fanns något centrum, utan som om centrum fanns överallt?. ?Theres? utkom första gången 1996, och Steve Sem-Sandberg belönades samma år med Aftonbladets litteraturpris. Romanen, som var den inledande delen i en informell trilogi, följdes av ?Allt förgängligt är bara en bild? (1999) och ?Ravensbrück? (2003), nominerad till såväl Augustpriset som Nordiska rådets litteraturpris.