Hjärtat är bedrägligast av allt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Anna-Lena Jönsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The heart is deceitful above all things
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Heq.016=c,Hcee.016
ISBN
9789188748836
Hjärtat är bedrägligast av allt (pocket)

Hjärtat är bedrägligast av allt

(1 röst)
Pocket Svenska, 2004-10-01
95
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jeremiah är bara fyra år när hans riktiga mamma, artonåriga knarkaren Sarah, hämtar honom från fosterhemmet som han älskar. Trots att han gråter så att han kräks på socialtantens skor måste han följa med. En färd mot helvetet börjar. Hans liv blir vägkrogar och långtradarparkeringar där Sarah säljer sig för att få pengar till mat, sprit och droger. Hon klär ut honom till flicka och tvingar honom att snatta. Och steg för steg blir han som hon. Snart är våld, misshandel och sexuella övergrepp den enda form av beröring han känner till och förstår. Hjärtat är bedrägligast av allt är en skakande, självupplevd berättelse om kärlekslöshet, misshandel, förnedring och störd sexualitet, om djup sorg och förlorad oskuld. I Hjärtat är bedrägligast av allt har den amerikanske författaren JT LeRoy samlat ett antal själv-biografiska berättelser. Med sitt passionerade, strama och säreget lyriska språk är JT LeRoys bok en både obehaglig och hjärtskärande läsning, och en som tveklöst etablerar honom bland de bästa ungaförfattarna i Amerika.

Hjärtat är bedrägligast av allt följer upp den hyllade debuten Sarah (2000), men skrevs i själva verket flera år tidigare. JT LeRoy är 24 år gammal och föddes i WestVirgina. I dag bor han i San Francisco.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av J T Leroy

  • Sarah

    J T Leroy

    Sarah är berättelsen om den förlorade sonen förflyttad till den värld som de amerikanska lastbilshaken och deras parkeringar utgör. Berättaren är en androgyn tolvårig pojke som avgudar sin mamma Sarah, en truckerhora. Men bristen på kärlek från Sa...

Övrig information

Jeremiah är bara fyra år när hans riktiga mamma, artonåriga knarkaren Sarah, hämtar honom från fosterhemmet som han älskar. Trots att han gråter så att han kräks på socialtantens skor måste han följa med. En färd mot helvetet börjar. Hans liv blir vägkrogar och långtradarparkeringar där Sarah säljer sig för att få pengar till mat, sprit och droger. Hon klär ut honom till flicka och tvingar honom att snatta. Och steg för steg blir han som hon. Snart är våld, misshandel och sexuella övergrepp den enda form av beröring han känner till och förstår. Hjärtat är bedrägligast av allt är en skakande, självupplevd berättelse om kärlekslöshet, misshandel, förnedring och störd sexualitet, om djup sorg och förlorad oskuld.
I Hjärtat är bedrägligast av allt har den amerikanske författaren JT LeRoy samlat ett antal själv-biografiska berättelser. Med sitt passionerade, strama och säreget lyriska språk är JT LeRoys bok en både obehaglig och hjärtskärande läsning, och en som tveklöst etablerar honom bland de bästa ungaförfattarna i Amerika.

Hjärtat är bedrägligast av allt följer upp den hyllade debuten Sarah (2000), men skrevs i själva verket flera år tidigare. JT LeRoy är 24 år gammal och föddes i WestVirgina. I dag bor han i San Francisco.