Meze hos Halv Grek plus Turk (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2005-11-01
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Britton, Christina (medf.), Claesson, Claes, Eliasson, Elias, Telmen, Uluc, Telmen, Umur, Anderson, Stefan (fotograf)
Illustrationer
färgfoton
Dimensioner
268 x 197 x 24 mm
Vikt
1160 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789188748881

Meze hos Halv Grek plus Turk

kokbok

Inbunden,  Svenska, 2005-11-01

Slutsåld

Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen. Det är köksmästaren Claes Claesson som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad. Basen i östra Medelhavets matkultur är Meze - kalla och varma smårätter. Mezekrogar har blivit en av de starkaste svenska restaurangtrenderna. Meze kan var tilltugg som äts till vin, ouzo eller raki eller omfatta en hel måltid. »Själva mångfalden i smaker, färger och upplevelser - det är det som är meze«, skriver Claes Claesson. Fantastiskt god mat som gjord för att bjuda folk på, eller frossa på i ensamhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen. Det är köksmästaren Claes Claesson som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad.
Basen i östra Medelhavets matkultur är Meze – kalla och varma smårätter. Mezekrogar har blivit en av de starkaste svenska restaurangtrenderna. Meze kan var tilltugg som äts till vin, ouzo eller raki eller omfatta en hel måltid. »Själva mångfalden i smaker, färger och upplevelser – det är det som är meze«, skriver Claes Claesson. Fantastiskt god mat som gjord för att bjuda folk på, eller frossa på i ensamhet.