Människorna Gud glömde (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2005-11-01
Förlag
Modernista
Översättare
Johannes Flinck
Originaltitel
Les hommes oublié de Dieu
Dimensioner
132 x 200 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188748942

Människorna Gud glömde

Inbunden,  Svenska, 2005-11-01
231
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människorna Gud glömde är en samling noveller som utspelar sig i Kairos slum: en brevbärare söker hämnd för den behandling han utsatts för av gatans befolkning, en plåtslagare är besatt av att få veta varför barberaren dödade sin hustru, en tiggarskola hotas av nya farliga idéer

Albert Cossery befann sig mitt i det franska 1940-talet, i kretsen av bland andra Raymond Queneau, Boris Vian, Albert Camus och Jean-Paul Sartre. I denna debutbok spelar han ut hela sitt register: i ett färgrikt språk som liknar sagans blandas mänsklig värme med svartsyn och civilisationskritik, filosofiska betraktelser med konkreta beskrivningar av den sociala verkligheten.

När Människorna Gud glömde utkom i Frankrike 1940 väckte den stor uppmärksamhet, inte minst för sina beskrivningar av sjaskig sexualitet. Henry Miller såg till att den blev utgiven i USA.

Albert Cossery föddes 1913 i Kairo i en kristen medelklassfamilj och dog 2008. Han fick sin utbildning i franska skolor och skriver på franska. 1945 flyttade denna författare och dandy in i det hotellrum på Hôtel la Louisiane i Paris 6:e arrondissement där han fortfarande bor. Människorna Gud glömde är debuten i ett sparsmakat författarskap. På sextio år har Cossery skrivit åtta böcker.

Pressröster:

»Människorna Gud glömde är en förtjusande liten novellsamling i klassisk stil där i princip varje mening skulle kunna tjäna som skolexempel på utsökt utmejslad prosa.«
Fabian Kastner, Borås Tidning

»Det är inte utan att man hoppas att så många som möjligt upptäcker dessa hemliga men i någon mån stora noveller. De förtjänar att bli lästa.«
Annina Rabe, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människorna Gud glömde
  2. +
  3. Alla människor har av naturen ett begär att få veta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla människor har av naturen ett begär att få ... av Nina Bouraoui (häftad).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Albert Cossery

Övrig information

Människorna Gud glömde är en samling noveller som utspelar sig i Kairos slum: en brevbärare söker hämnd för den behandling han utsatts för av gatans befolkning, en plåtslagare är besatt av att få veta varför barberaren dödade sin hustru, en tiggarskola hotas av nya farliga idéer& Albert Cossery befann sig mitt i det franska 1940-talet, i kretsen av bland andra Raymond Queneau, Boris Vian, Albert Camus och Jean-Paul Sartre. I denna debutbok spelar han ut hela sitt register: i ett färgrikt språk som liknar sagans blandas mänsklig värme med svartsyn och civilisationskritik, filosofiska betraktelser med konkreta beskrivningar av den sociala verkligheten. När Människorna Gud glömde utkom i Frankrike 1940 väckte den stor uppmärksamhet, inte minst för sina beskrivningar av sjaskig sexualitet. Henry Miller såg till att den blev utgiven i USA.

Albert Cossery föddes 1913 i Kairo i en kristen medelklassfamilj. Han fick sin utbildning i franska skolor och skriver på franska. 1945 flyttade denna författare och dandy in i det hotellrum på Hôtel la Louisiane i Paris 6:e arrondissement där han fortfarande bor. Människorna Gud glömde är debuten i ett sparsmakat författarskap. På sextio år har Cossery skrivit åtta böcker.