Sotbrand (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
50
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Modernista
Medarbetare
Smoliansky, Gunnar (fotograf)
Illustrationer
sv.vita fotografier
Dimensioner
190 x 126 x 12 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789188748973
Sotbrand (inbunden)

Sotbrand

Inbunden Svenska, 2005-09-01
169
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
»Bara det inte är hos mig det brinner«, brukade Claes Bäckström kommentera brandkåren när den dundrade förbi honom på hans eftermiddagspromenader. En dag kommer han hem upptäcker att det är hos just honom det brunnit. Sotbrand, upplyser en av brandmännen; sot har lagt sig som en tunn hinna över möbler, böcker, fotografier Poetiskt och humoristiskt skildrar Claes Bäckström sin upplevelse av denna sotbrand, hur nya ytor, strukturer och scenerier har skapats scenerier som skulle få en scenograf att dåna av avund och lycka. Han bad fotografen och vännen Gunnar Smoliansky att dokumentera. Claes Bäckström är född 1927 och verksam som konstnär och författare. Han har skrivit två självbiografiska böcker: Främmande pojke på besök (Carlsson 1988) och En förtjusande ung man (Norstedts 2002). Gunnar Smoliansky är född 1933 och verksam som fotograf i Stockholm. Till de senare projekten hör publikationerna Gunnar Smolianskys fotografier från Slussen i Stockholm 1952 (Byggförlaget, 2002) och Waldemarsudde (Byggförlaget, 2004), som också blivit utställningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Han reste

    Claes Bäckström

    Boken blandar självbiografiska episoder med Claes Bäckströms foton från resor i Europa och USA på 50-talet. Efterord av Marie Lundquist, Gösta Flemming samt Peter Cornell, som skriver: "Tecknaren och författaren Claes Bäckström (1927-2015) fo...

Övrig information

»Bara det inte är hos mig det brinner«, brukade Claes Bäckström kommentera brandkåren när den dundrade förbi honom på hans eftermiddagspromenader. En dag kommer han hem upptäcker att det är hos just honom det brunnit. Sotbrand, upplyser en av brandmännen; sot har lagt sig som en tunn hinna över möbler, böcker, fotografier... Poetiskt och humoristiskt skildrar Claes Bäckström sin upplevelse av denna sotbrand, hur nya ytor, strukturer och scenerier har skapats - scenerier som skulle få en scenograf att dåna av avund och lycka. Han bad fotografen och vännen Gunnar Smoliansky att dokumentera.

Claes Bäckström är född 1927 och verksam som konstnär och författare. Han har skrivit två självbiografiska böcker: Främmande pojke på besök (Carlsson 1988) och En förtjusande ung man (Norstedts 2002).

Gunnar Smoliansky är född 1933 och verksam som fotograf i Stockholm. Till de senare projekten hör publikationerna Gunnar Smolianskys fotografier från Slussen i Stockholm 1952 (Byggförlaget, 2002) och Waldemarsudde (Byggförlaget, 2004), som också blivit utställningar.