Flykten från Norden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2018-04-05
Förlag
Vulkan
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
324 g
SAB
Hc
ISBN
9789188751034
Flykten från Norden (inbunden)

Flykten från Norden

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-05
229
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Flykten från Norden utspelar sig i en framtid, där inget längre är sig likt. Martin Svedberg är huvudpersonen. Hans föräldrar, som är klimat-forskare försvinner under mystiska omständigheter, när Martin är 5 år. Han växer upp i en fosterfamilj. Många år senare inleder han ett förhållande med en barndomsvän som heter Jenny. Hon köper hans gamla barndomshem, där Martins föräldrar bott. Bakom en lönndörr på vinden hittar dom deras viktiga forskning om en kommande istid i Norden. Martin förstår då att föräldrarna haft obekväma åsikter och därför förmodligen avrättats av staten. Han bestämmer sig för att avslöja den hemliga politiken, som innebär att bara en elit i samhället ska få möjlighet att överleva den kommande istiden i Norden. Martin blir dock fasttagen och får livstids förvisning till en fångkoloni på Spetsbergen. Efter ett kometnedslag, så börjar istiden lite tidigare än beräknat. Martin inleder den 100 mil långa isfärden mot norska kusten.    
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten från Norden
 2. +
 3. En ensam nalle i rymden

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ensam nalle i rymden av Göran Holm (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Flykten från Norden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Flykten från Norden
  Sten Bergman, 28 augusti 2019

  Mycket spännande bok om en eventuell framtid i Norden och Europa. Vad kommer den förmodligen oundvikliga klimatkatastrofen att innebära? Vad händer om Golfströmmen försvinner?

  I boken finns det många påståenden om historiska händelser. Alla som kan kontrolleras har visat sig stämma till 100 %. Till och med påståendet om framtiden att en astroid kommer att passera nära Jorden år 2029.

  Handlingen startar år 2084 och pågår en bit in på 2120-talet.

  Den här boken sku... Läs hela recensionen

 2. Originell historia men kom inte genom boken.
  llehs, 2 augusti 2019

  Tyvärr behövs en omarbetning av texten. Konsekvent användning av satsradning, upprepning av "dom", meningsbyggnad osv. Baksidestexten är representativ för boken.

 3. Flykten från Norden
  Robert Petterson , 15 augusti 2018

  Det är en mycket spännande bok om en tänkbar framtid i Norden. Handlingen startar år 2084 och huvudpersonen som heter Martin Svedberg är född år 2044. Han blir felaktigt dömd och och skickas på livstid till fångkolonin på Spetsbergen. Där livet är helt annorlunda än han trott.

  Hans flickvän Jenny åker under tiden till USA för att avslöja den hemliga politiken i Norden. Norden är en union mellan Norge och Sverige. Jennys avsikt är att på något sätt hämta Martin.

  År 2086 träf... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner