Bayate : den svenska kolonin i Kuba (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2018-03-12
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 170 x 10 mm
Vikt
472 g
SAB
Kcx-qchaa.5
ISBN
9789188751171
Bayate : den svenska kolonin i Kuba (häftad)

Bayate : den svenska kolonin i Kuba

(3 röster)
Häftad Svenska, 2018-03-12
309
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.

OBS! Boken är både på svenska och spanska.

I början av 1900-talet grundade en grupp äventyrliga och arbetsamma svenska emigranter en jordbrukskoloni i Kuba som fick namnet Bayate, efter floden som rann genom kolonins centrum.

Bayate blev ett demokratiskt samhällsbygge i tropisk miljö. När kolonin nådde sin blomstring levde här flera hundra svenska familjer. Vardagen påminde om livet i en liten svensk landsortsstad. Invånarna firade midsommar och svensk jul. Barnen gick i svensk skola. På lördagar var det dans på stadshotellet och på söndagar gick man till kyrkan där en svensk präst predikade.

De mest framgångsrika av svenskarna satsade på att odla sockerrör och att producera socker vid ett eget sockerbruk. När sockerpriset var högt blev de förmögna. Men när sockerpriset föll och Kuba samtidigt drabbades av oroligheter förändrades vardagen. Kolonin upplöstes. Bayate föll därefter snart i glömska hos såväl svenska som kubanska myndigheter.

I denna bok berättar författaren och Kubakännaren Thomas Gustafsson den fascinerande historien om Bayate. Det är den andra totalt reviderade och utvidgade utgåvan av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bayate : den svenska kolonin i Kuba
  2. +
  3. Maffian i Havanna : historien om hur maffian tog över Kuba men kastades ut av Castros revolutionärer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maffian i Havanna : historien om hur maffian to... av T J English (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Gustafsson