Medborgarna : the citizens (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2018-04-04
Förlag
Vulkan
SAB
Ina Hansen, Tommy
ISBN
9789188751287
Medborgarna : the citizens (inbunden)

Medborgarna : the citizens

Inbunden Svenska, 2018-04-04
379
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det hela startade som ett dokumentärfotografiskt projekt med ett ganska tydligt mål, men det kom att bli något helt annat under den tid som förflöt under projektets gång (2015-2017). Det kom att handla mycket om förståelse och insikt i en värld så långt bort men ändå så väldigt nära. Det blev stora portioner av både glädje och sorg.

Projektet innebar att på nära håll följa några av de människor som dagligen vistas i området kring Medborgarplatsen, Götgatan och Skanstull på Södermalm i Stockholm. Projektet syftade till att porträttera dessa människor och deras vardag samt skildra den gemenskap och vänskap som finns där och som måste finnas där för att tillvaron ska fungera.
Istället för en vanlig bok kom det att bli något som snarare kan anses fylla samma funktion som äldre tiders fotoalbum. Den här boken riktar sig framför allt till alla dem som möjliggjort projektet, till alla dem som fyllt det med mening och värde och som utgör bokens innehåll. En bok till "medborgarna" själva.

De bilder och texter som finns i den här boken säger i bästa fall gemene man och kvinna någonting om de människor som porträtterats och deras livsmiljö, deras förutsättningar och deras vardag. För medborgarna själva har dessa bilder ett helt annat och mycket viktigare syfte. För medborgarna själva är den här boken inte primärt en skildring av missbruk och hemlöshet i området kring Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. Det är i första hand bilder av vänner och bekanta, bilder av människor som det finns band och relationer till, bilder av vänner som inte längre finns bland oss och bilder av händelser som inträffat. Det här är en bok med bilder att skratta och möjligen fälla några tårar till, det är människor och händelser att minnas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medborgarna : the citizens
  2. +
  3. Peder Fredricson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Peder Fredricson av Peder Fredricson, Lisen Lindahl (inbunden).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tommy Hansen

  • Dagar i Irak

    Tommy Hansen

    Under en offensiv som chockade omvärlden tog den terrorstämplade extremiströrelsen Daesh (IS) över Iraks då näst största stad Mosul i juni 2014. I samband med Daesh intåg istaden lyckades cirka en halv miljon människor fly ut ur Mosul, men uppemot...

Bloggat om Medborgarna : the citizens