Sommarens bästa pocketerbjudande
Det lilla landet som kunde (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2018-04-04
Förlag
Vulkan
Dimensioner
200 x 157 x 29 mm
Vikt
660 g
ISBN
9789188751874
Det lilla landet som kunde (häftad)

Det lilla landet som kunde

(56 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2018-04-04
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den svenska integrationen är samtalsämnet på allas läppar. Är den världens bästa eller världens sämsta? Är Sverige norm eller extrem? Är vi goda eller onda? Hur gör man i andra länder? Vad säger Henrik Arnstad? Vad säger Jimmie Åkesson? Vad säger den konservativa feministen i Tokyo eller den progressive imamen i Bergsjön? Hur hanterar vi de låga förväntningarnas rasism? Och kanske viktigast av allt: vad gör vi med de som inte VILL integreras?

I Det Lilla Landet Som Kunde dyker Mustafa Panshiri och Jens Ganman huvudstupa in i samtidens mest kontroversiella ämne. I en uppgörelse med politisk korrekthet och egna fördomar, präglat av lika delar humor och allvar. Och sprudlande berättarglädje.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det lilla landet som kunde
 2. +
 3. Så blev vi alla rasister

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så blev vi alla rasister av Ivar Arpi, Adam Cwejman (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Det lilla landet som kunde. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. BELYSANDE
  Birgitta Markinhuhta, 14 juni 2018

  Fartfylld nutidsskildring. Tankeväckande och trots allvaret även humoristisk ibland.
  Lättläst . Dock kan folk som inte hängt med i all media de senaste åren missa en del partier.
  Bra att Mustafas berättelse kom på slutet.
  De som borde läsa den kommer undvika den . De som redan greppat en del kommer välkomna den.

 2. Mycket bra!
  Madde, 4 juni 2018

  Äntligen en nyanserad bild av hur Sverige fungerar politiskt i integrations- och migrationsfrågan. Hade boken kommit tidigare och lästs av fler kunde den ha förebyggt många av de problem som nu har skapats.

 3. Mycket bra
  Pappersläsaren, 3 juni 2018

  Denna bok är mycket bra.

  Den är originell i formen. Två författare, men stora delar är i jag-form. Ganman är en av Sveriges främsta satiriker, och det visar han på några ställen i denna bok, men mest är han självironisk. Panshiri skriver i slutet på jagform, men mest är han den lugne och "balanserade" som omnämns av Ganman. Allt i boken. såsom resor, intervjuer och studiebesök gör de tillsammans.

  Om nu det inte är så mycket satir som man kanske kunde fövänta sig när Ganman ä... Läs hela recensionen

 4. Otroligt lättläst och intressant om komplexa ämnen
  Jesper Tobias Lugner, 23 maj 2018

  Imponerande att författarna lyckas tackla så svåra frågor på ett så underhållande sätt och med ett så enkelt språk. Boken är lättläst och ändå väldigt intressant. Intervjuerna är helt klart bokens höjdpunkt.

 5. Utmärkt bra!
  Magnus Åström, 22 maj 2018

  Författarna vågar resonera kring problematiska frågor utan att tala om för mig som läsare vad jag ska tycka. Fler svenska journalister bör snarast anamma det arbetssättet.

 6. Många originella infallsvinklar
  Magnus, 13 maj 2018

  Boken är mycket läsvärd, författarna kör inte fast i gamla hjulspår utan hittar sin egen väg. Jag kan utan vidare rekommendera den åt personer som är intresserade av ämnet och inte nöjer med den information som tillhandahålls i traditionella media.
  Men: boken är på 439 sidor, inte 220 som det idag står i beskrivningen. Det gör att man då och då får lust att bläddra fem sidor åt gången för att snabbare komma fram till poängen.

 7. We shall overcome!

  När våra barn blivit vuxna och medvetna om samhällsfrågor kommer de fråga oss hur vi tänkte egentligen. När jag får den frågan kommer jag kasta fram "Det lilla landet som kunde" och säga - Läs den här boken så kan vi ta en diskussion sedan.

  "Det lilla landet som kunde" kastar en mellan skratt, skräck och insikt. Den dödar myter och ifrågasätter de märkligheter som Sverige gått igenom de senaste åren. Den skriver inte läsaren på näsan utan får en att tänka och reflektera.

  I v... Läs hela recensionen

 8. Cynisk och resignerad - varm och hoppfull
  Anders Wahlström (Karlskoga), 4 maj 2018

  ..."Här kommer alla känslorna på en och samma gång" skulle man kunna säga om man vore lagd åt att göra mainstream pop-referenser.

  Panshiris mestadels optimistiska och varma avsnitt är en perfekt motvikt mot Ganmans cyniska och raljanta (och ack så roliga) texter.

  Innehållet är en ambitiös sammanställning av de senaste årens integrationsdebatt. När det redovisas sammanställt på det här viset blir man överväldigad av hur absurt frågan har hanterats i Sverige.

  Utan för... Läs hela recensionen

 9. Modig bok med ödmjukhet
  Kai Virihaur, 21 april 2018

  Jo -- boken borde läsas av alla som orkar ta sig ur tv-soffan och bry sig om vad som händer. Det är framförallt en intervjubok, där författaren modigt nog inkluderar sina egna tillkortakommanden. Något intervjuobjekt gör honom så provocerad att han glömmer alla föresatser att vara "saklig", och så vidare. Det framgår även att själva verkligheten i dagens Sverige kan få vem som helst ur balans...

 10. Rysligt bra!
  Linda , 9 april 2018

  Det var med skräckblandad förtjusning jag läste, som en berg- och dalbana när det kittlar i magen men ständigt på gränsen till illamående. En bok om vår samtid som inte liknar någon annan.

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Det lilla landet som kunde