Det lilla landet som kunde (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2019-03-07
Förlag
Vulkan
Dimensioner
200 x 157 x 29 mm
Vikt
660 g
ISBN
9789188751874
Det lilla landet som kunde (häftad)

Det lilla landet som kunde

(129 röster)  |  Läs 23 recensioner
Häftad Svenska, 2019-03-07
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den svenska integrationen är samtalsämnet på allas läppar. Är den världens bästa eller världens sämsta? Är Sverige norm eller extrem? Är vi goda eller onda? Hur gör man i andra länder? Vad säger Henrik Arnstad? Vad säger Jimmie Åkesson? Vad säger den konservativa feministen i Tokyo eller den progressive imamen i Bergsjön? Hur hanterar vi de låga förväntningarnas rasism? Och kanske viktigast av allt: vad gör vi med de som inte VILL integreras?I Det Lilla Landet Som Kunde dyker Mustafa Panshiri och Jens Ganman huvudstupa in i samtidens mest kontroversiella ämne. I en uppgörelse med politisk korrekthet och egna fördomar, präglat av lika delar humor och allvar. Och sprudlande berättarglädje.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Det lilla landet som kunde. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Dagsaktuell och samhällskritisk bok
  Hans Hedström, 30 november 2018

  Författarna räds inte att sakligt kritisera de problem som finns med anknytning till invandring. Intervjuer med vissa nyckelpersoner ger ytterligare fördjupning och man förklarar också varför massmedia ofta döljer vissa fakta eller försöker ge en felaktig bild av vårt samhälles stora problem.

 2. Läs!
  Ola Stefan Göransson, 2 november 2018

  Mustafa och Jens är lika omaka som Groucho och Harpo, men de har producerat en tankeväckande bok om utanförskap, integration och kultur. Mustafas kloka tankar och förmåga att förstå både svensk och afgansk kultur gör honom till en enormt värdefull källa till reflektion och förståelse. Vi behöver fler Mustafa, Navid, Malcolm etc

 3. Uppfriskande
  Leena, 24 september 2018

  Tycker att det är bra att någon vågar ha ryggrad och offentligt
  vara kritisk, att ta upp olika infallsvinklar och vända på stenar,
  som vi är så himla rädda för i detta landet. Bra att belysa och
  sätta ord på journalistikens och "kändisarnas" bekväma in-
  ställning. Åk ut till de områden där människor ropar. Är snart
  på väg tillbaka till Finland.

 4. Nu fick jag svar på, varför känner jag oro
  Monica Granqvist, 28 augusti 2018

  Mycket intressant bok, som bl a belyser mycket av den ohederlighet, som vi lever med i dag.
  Säkert är, att vi är många, som inte längre litar på, våra politiker, media och andra personer i samhällskroppen. Vi är oroliga! Skönt att läsa en bok, som tar upp mycket av det vi oroas över.

 5. Populistiskt skräp
  MisterMarcus, 9 augusti 2018

  Jens Ganman har en tydlig agenda att förenkla och svartmåla Sverige. Jag håller inte alls med om bilden de målar upp i boken.

 6. Avslöjande och kul
  Ola H, 7 augusti 2018

  På ett underhållande sätt lyckas författarna förmedla bilden av hur politiker och media misshandlat flykting- och integrationsfrågan. En viktig bok för den som vill vara informerad om aktuell politik i Sverige.

 7. Ett viktigt debattinlägg
  Per Abrahamsson, 18 juli 2018

  Boken är viktig, inte minst därför att den ger en sansad kritik av Sveriges inte alltför lyckade integrationspollitik. Alltför ofta har debatten dominerats av antingen ett förnekande av att problemen överhuvud taget existerar, eller av den vulgära "kasta ut dom jävlarna"-sidan. Det behövs seriösa analyser av problemen, och ett lika seriöst sökande av lösningar på dessa. Boken ger långt ifrån alla svar, men är väl värd att läsas. Det blir ju inte precis sämre av det faktum att en av författarna själv är invandrare (från Afghanistan).

 8. Mycket aktuell och modig bok
  Håkan Stenberg, 18 juli 2018

  Äntligen en bok som vågar ta upp svåra frågor och belysa dessa från flera sidor.
  Stor eloge till författarna som låter ett spektrum av åsikter komma till tals.

  En bok att läsa nu och sedan ska vi väljare ställa samma frågor till alla partier - innan valet.

 9. Relevant, rolig och rasande aktuell
  JezteR, 17 juli 2018

  Vilken pärla de två herrer presterat!
  Rolig och djup, allvarlig och underhållande på samma gång.
  Svåra frågor duckar de inte för, utan ser problemen i vitögat, och utmanar sina egna föreställningar och fördomar, samtidigt som de ger PK-sverige en välbehövlig spark i arslet.
  Befriende och viktigt!

 10. Lättläst, lättillgänglig, oblyg sanningssägare
  Bo Hofvander, 13 juli 2018

  Det är en bok som på ett rättframt och humoristiskt sätt beskriver den situation som råder i Sverige idag. Där författarna ställer mycket befogade frågor till framträdande politiker och många andra. Författarna har valt att också resa runt i världen för att ställa liknande frågor och då kommer den extrema situationen rörande Sveriges migrationspolitik och den ohållbara situationen som landet befinner sig i att ännu bättre framstå.
  Det är en bok som inte är fylld av alltför mycket statist... Läs hela recensionen

 11. Mycket tankeväckande, intressant och rolig.
  Arne Björhn, 9 juli 2018

  En mkt intressant, rolig men samtidigt tragisk skildring av Sverige idag. Tar upp känsliga frågor kring invandring, integration, identitet och kultur. Bästa boken jag läst i år.
  Arne

 12. en liten pärla
  Sten-Åke Lindahl, 5 juli 2018

  detta är en liten bok som handlar om ett litet land som gick vilse. Där eliten lever i trons värld, även om den inte inser att det är en religion som är deras värld. Vitt blir svart, svart blir vitt. Att visa absurditeterna är viktigt för ett kanske möjligt uppfriskande.Här synas märkligheterna.

 13. Vad mer kan man önska sig vad det gäller FAKTA!?
  Anne-Mai Hedlund, 26 juni 2018

  Synd bara att de som skulle behöva vidga sina vyer, vad det gäller att svärta ned sin omgivning, troligen "minsann inte tänker" läsa den.
  Anne-Mai Hedlund

 14. BELYSANDE
  Birgitta Markinhuhta, 14 juni 2018

  Fartfylld nutidsskildring. Tankeväckande och trots allvaret även humoristisk ibland.
  Lättläst . Dock kan folk som inte hängt med i all media de senaste åren missa en del partier.
  Bra att Mustafas berättelse kom på slutet.
  De som borde läsa den kommer undvika den . De som redan greppat en del kommer välkomna den.

 15. Mycket bra!
  Madde, 4 juni 2018

  Äntligen en nyanserad bild av hur Sverige fungerar politiskt i integrations- och migrationsfrågan. Hade boken kommit tidigare och lästs av fler kunde den ha förebyggt många av de problem som nu har skapats.

 16. Mycket bra
  Pappersläsaren, 3 juni 2018

  Denna bok är mycket bra.

  Den är originell i formen. Två författare, men stora delar är i jag-form. Ganman är en av Sveriges främsta satiriker, och det visar han på några ställen i denna bok, men mest är han självironisk. Panshiri skriver i slutet på jagform, men mest är han den lugne och "balanserade" som omnämns av Ganman. Allt i boken. såsom resor, intervjuer och studiebesök gör de tillsammans.

  Om nu det inte är så mycket satir som man kanske kunde fövänta sig när Ganman ä... Läs hela recensionen

 17. Otroligt lättläst och intressant om komplexa ämnen
  Jesper Tobias Lugner, 23 maj 2018

  Imponerande att författarna lyckas tackla så svåra frågor på ett så underhållande sätt och med ett så enkelt språk. Boken är lättläst och ändå väldigt intressant. Intervjuerna är helt klart bokens höjdpunkt.

 18. Utmärkt bra!
  Magnus Åström, 22 maj 2018

  Författarna vågar resonera kring problematiska frågor utan att tala om för mig som läsare vad jag ska tycka. Fler svenska journalister bör snarast anamma det arbetssättet.

 19. Många originella infallsvinklar
  Magnus, 13 maj 2018

  Boken är mycket läsvärd, författarna kör inte fast i gamla hjulspår utan hittar sin egen väg. Jag kan utan vidare rekommendera den åt personer som är intresserade av ämnet och inte nöjer med den information som tillhandahålls i traditionella media.
  Men: boken är på 439 sidor, inte 220 som det idag står i beskrivningen. Det gör att man då och då får lust att bläddra fem sidor åt gången för att snabbare komma fram till poängen.

 20. We shall overcome!

  När våra barn blivit vuxna och medvetna om samhällsfrågor kommer de fråga oss hur vi tänkte egentligen. När jag får den frågan kommer jag kasta fram "Det lilla landet som kunde" och säga - Läs den här boken så kan vi ta en diskussion sedan.

  "Det lilla landet som kunde" kastar en mellan skratt, skräck och insikt. Den dödar myter och ifrågasätter de märkligheter som Sverige gått igenom de senaste åren. Den skriver inte läsaren på näsan utan får en att tänka och reflektera.

  I v... Läs hela recensionen

 21. Cynisk och resignerad - varm och hoppfull
  Anders Wahlström (Karlskoga), 4 maj 2018

  ..."Här kommer alla känslorna på en och samma gång" skulle man kunna säga om man vore lagd åt att göra mainstream pop-referenser.

  Panshiris mestadels optimistiska och varma avsnitt är en perfekt motvikt mot Ganmans cyniska och raljanta (och ack så roliga) texter.

  Innehållet är en ambitiös sammanställning av de senaste årens integrationsdebatt. När det redovisas sammanställt på det här viset blir man överväldigad av hur absurt frågan har hanterats i Sverige.

  Utan för... Läs hela recensionen

 22. Modig bok med ödmjukhet
  Kai Virihaur, 21 april 2018

  Jo -- boken borde läsas av alla som orkar ta sig ur tv-soffan och bry sig om vad som händer. Det är framförallt en intervjubok, där författaren modigt nog inkluderar sina egna tillkortakommanden. Något intervjuobjekt gör honom så provocerad att han glömmer alla föresatser att vara "saklig", och så vidare. Det framgår även att själva verkligheten i dagens Sverige kan få vem som helst ur balans...

 23. Rysligt bra!
  Linda , 9 april 2018

  Det var med skräckblandad förtjusning jag läste, som en berg- och dalbana när det kittlar i magen men ständigt på gränsen till illamående. En bok om vår samtid som inte liknar någon annan.

Visa alla 23 recensioner

Bloggat om Det lilla landet som kunde