Modersgölen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2019-01-24
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
215 x 145 x 17 mm
Vikt
513 g
SAB
Hc
ISBN
9789188753014
Modersgölen (inbunden)

Modersgölen

Inbunden Svenska, 2019-01-24
59
Finns i lager! Kommer snart. Förboka gärna.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Modersgölen ligger strax intill, vilar som något skrämmande och tilldragande,mytiskt, en naturskön plats med ett mörkt förflutet. Elin går nersig i Modersgölen när sonen Albin ser på, men i sista stund räddashon av pojkvännen Jesper. I den mest inflytelserika skriften omhäxjakt under medeltiden, Häxhammaren, finns en del av svaren påmystiken kring Modersgölen.

Elins liv omkullkastas efter den dramatiska räddningen, en psykisk sjukdomfår grepp om henne och ofta säger hon till Albin under hansuppväxt: Håll dig borta från vattnet!

När den vuxne Albin träffar Sanna och de älskar vid Modersgölen lockasäven hon till de vita stråken, som en skummande mjölk, ettförutbestämt öde. Plötsligt kastar sig Sanna i och då finnsingen räddning. En förbannelse vilar över platsen. Häxhammarenpåverkar kvinnors liv långt in i vår tid.

Petra Revenue är författare och regissör. Hon har skrivit böcker ochnovellsamlingar, men är också verksam inom radio, tv, film ochteater. Revenues pjäser har spelats bl a av Radioteatern,Folkteatern och Stadsteatern i Göteborg. Hennes hemmascen är TeaterTrixter. Inom film och tv har hon skrivit manus till HenningMankells Wallander, dramat Stora teatern samt filmmanus till den mångfaldigt prisbelönade ungdomsfilmen Isdraken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modersgölen
 2. +
 3. Samlade dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samlade dikter av Bodil Malmsten (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petra Revenue

 • Hanteras varsamt

  Petra Revenue

  Hanteras Varsamt finns också i en pappersutgåva från Förlaget Orda. Petra Revenue är verksam som författare och regissör för teater och film. Hennes tema är ofta människor på gränsen till nervsammanbrott oavsett genre. Absurd komedi med svart bott...

 • PRIVAT - Ett försvarstal för livslögnen

  Petra Revenue

  PRIVAT handlar om kärlek, erotik, åldrande, om vad ett JAG är, hur andra sidan eventuellt kan se ut, skilsmässa, resor och förfall i största allmänhet. Och så den stora frågan; varför i helvete överhuvudtaget försöka skriva om det? PRIVAT är delvi...

Bloggat om Modersgölen