Jag har ännu inte sett världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2018-10-18
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Joar Tiberg
Originaltitel
Jeg har ennå ikke sett verden
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188753069
Jag har ännu inte sett världen (inbunden)

Jag har ännu inte sett världen

Inbunden Svenska, 2018-10-18
119
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
JAG HAR ÄNNU INTE SETT VÄRLDEN har av Norge, som en av två böcker, blivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. Detta är Roskva Koritzinsky första bok översatt till svenska. Bokens titel anger ett centralt tema i novellsamlingen, att ingenting ärgivet eller avgjort.

De sex novellerna söker sig fram, utforskartillvaron omkring oss, bjuder in läsaren att följa med i sökandetefter kärlek och bekräftelse. Handlingen i de olika berättelsernaär en igenkännbar vardag, människor emellan, ibland ett älskandepar eller några i den närmaste familjen. Den annalkande stunden äröppen livsförlopp rymmer ovisshet. Roskva Koritzinsky närma sig ögonblick som sätter starka avtryck och där otypiskaperspektivbyten får karaktärerna att hålla samman.

Nordiska rådet skriver så här: "Ett litterärt medvetande som vittnar om ett starkt gehör för språketsegen, dubbla kraft att kartlägga och att upplösa."

Roskva Koritzinsky, född 1989 och bosatt i Oslo, debuterade med novellsamlingen Här inne en plats, 2013. Två år därpå följde romanen Flamman och mörkret och nu har hon återvänt till novellen med samlingen Jag har ännu inte sett världen, som utgör en höjdpunkt inte bara i hennes författarskap, utan också i norsk litteratur.

Med denna tredje bok har hon av Norgeblivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris i år - 2018. Detta är hennes första bok som översätts till svenska. Översättningen är gjord av Joar Tiberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag har ännu inte sett världen
  2. +
  3. Fönsterplats 14 A

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fönsterplats 14 A av Emma Fäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roskva Koritzinsky

  • Ich habe die Welt noch nicht gesehen

    Roskva Koritzinsky

    Äußerste Genauigkeit zeichnet Roskva Koritzinskys Stil aus, jedes Wort hat Bedeutung, keine ihrer Metaphern ist abgenutzt oder klischeehaft. Im Gegenteil, sie sind ebenso treffend wie geheimnisvoll. Ihre Prosa ist so verknappt undkraftvoll wie Lyr...

Bloggat om Jag har ännu inte sett världen