Jag har ännu inte sett världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2018-10-18
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Joar Tiberg
Originaltitel
Jeg har ennå ikke sett verden
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188753069
Jag har ännu inte sett världen (inbunden)

Jag har ännu inte sett världen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-10-18
109
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
JAG HAR ÄNNU INTE SETT VÄRLDEN har av Norge, som en av två böcker, blivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. Detta är Roskva Koritzinsky första bok översatt till svenska. Bokens titel anger ett centralt tema i novellsamlingen, att ingenting är givet eller avgjort.

De sex novellerna söker sig fram, utforskar tillvaron omkring oss, bjuder in läsaren att följa med i sökandet efter kärlek och bekräftelse. Handlingen i de olika berättelserna är en igenkännbar vardag, människor emellan, ibland ett älskande par eller några i den närmaste familjen. Den annalkande stunden är öppen livsförlopp rymmer ovisshet. Roskva Koritzinsky närma sig ögonblick som sätter starka avtryck och där otypiska perspektivbyten får karaktärerna att hålla samman.

Nordiska rådet skriver så här: "Ett litterärt medvetande som vittnar om ett starkt gehör för språketsegen, dubbla kraft att kartlägga och att upplösa."

Roskva Koritzinsky, född 1989 och bosatt i Oslo, debuterade med novellsamlingen Här inne en plats, 2013. Två år därpå följde romanen Flamman och mörkret och nu har hon återvänt till novellen med samlingen Jag har ännu inte sett världen, som utgör en höjdpunkt inte bara i hennes författarskap, utan också i norsk litteratur.

Med denna tredje bok har hon av Norge blivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris i år - 2018. Detta är hennes första bok som översätts till svenska. Översättningen är gjord av Joar Tiberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag har ännu inte sett världen
 2. +
 3. Har jag varit här förut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Har jag varit här förut av Sandra Holm (häftad).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag har ännu inte sett världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda och bra!
  Bokrec, 3 augusti 2021

  Jag har ännu inte sett världen är en tät, suggestiv novellsamling där man inte vet vad som ska hända. Novellerna försätter läsaren i ett tillstånd av lätt obehag utan att man nödvändigtvis kan sätta fingret på varför. En lågmäld oro och ett sipprande tvivel rör sig mellan minnen, verklighet och något som gränsar till drömmen. Rekommenderas varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roskva Koritzinsky

 • Yo aun no he visto el mundo

  Roskva Koritzinsky

  En los seis relatos congregados en este libro se respira una constante tension entre lo asfixiante y lo liberador. Podria parecer que no hay nada mas singular que encontrar paz en el centro de la extraneza; sin embargo, quizas eso tratamos de alca...