Buss på villovägar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2019-09-03
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Hans Berggren
Originaltitel
The Wayward Bus
Dimensioner
20 x 200 x 140 mm
Vikt
526 g
SAB
Hce
ISBN
9789188753090
Buss på villovägar (inbunden)

Buss på villovägar

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-09-03
135
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Efter sjuttiotvå år ges John Steinbecks BUSS PÅ VILLOVÄGAR ut i nyöversättning av Hans Berggren. Originalet gavs ut 1947 och den svenska översättningen samma år. På 1950-talet filmatiserades romanen med Jayne Mansfield i den kvinnliga huvudrollen. Uttrycket "buss på villovägar" är det många som har använt sig av, både i litteraturen och i musikbranschen.

Berättelsen BUSS PÅ VILLOVÄGAR påbörjas i en vägkorsning i södra Kalifornien nära den mexikansk gränsen. Där driver Juan, som har sina rötter både på Irland och i Mexiko, en restaurang och en bilverkstad. Bussbolaget Greyhound kör inte längre än hit, till Rebel Corners. När passagerarna ändå vill vidare tar Juan med sig dem i sin egen skraltiga buss till nästa anhalt, San Juan de laCruz. I romanen blir de åtta stycken i den gamla bussen, som i hällande regn kör fast ute på den leriga ödsliga vägen. I denna pressade situation tvingas människorna konfronteras med varandra, med sin ensamhet och egoism, sina drömmar, rädslor och sexuella drift. Under den polerade ytan ruvar sanningarna.

I förordet presenteras boken av Per-Olof Mattsson: "Romanens bild av ett USA i miniatyr är en bild av splittring. Passagerarna har inget gemensamt. De talar allihop som om de hörde hemma i egna sfärer. De saknar ett gemensamt språk och gemensamma visioner om framtiden. Berättelsens kraft och klassikerstatus blir tydlig i igenkänningen och humorn."

I motiveringen till John Steinbecks Nobelpris 1962 hette det: "För hans på en gång realistiska och fantasifulla berättarkonst, utmärkt av medkännande humor och social skarpsyn."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Buss på villovägar
  2. +
  3. Makten och härligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makten och härligheten av Graham Greene (inbunden).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Steinbeck