En liten bok om helvetet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2020-03-03
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
218 x 138 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789188753144

En liten bok om helvetet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-03-03

Slutsåld

Kärlek som finns, att nå fram, samtidigt finns det platser för människor: ett busstorg i Malmö - Värnhemstorget, ett brusande dödshav. En liten bok om helvetet biter sig fast i geografin: Idaborgsgatan 57, Hermansgatan 5, Norra Grängesbergsgatan, Rörsjöskolan, Zenithgården, Katrinelund, Caroli City, Slussplan, Mellersta frihamnen, förvaret i Åstorp ... Kristian Lundbergs första del i sin trilogi gev han namnet: Requiem över en förlorad son.

Det enda som finns kvar nu

är minnet av hennes ljusa blick,

hur denomslöt dig.

Du minns hur det var att möta hennes blick.

Det kommeratt bli ditt hem,

även om du ännu inte vet om det.

Denstjärngnistrande blicken hos en människa

som älskar dig.

Bli sedd.Aldrig bländad.

Det är att vara hemma. (ur Dödshavet)

Recensioner:

"Lundbergs prosalyriska dikter mässas fram genom minnen, ord och tankar från Odysséen, Bibeln, förluster, kärleksbudskap och malmöitiska platser som utgör författarens egen livshistoria. Här är det främst Värnhemstorget som blir ett bottenlöst och skrämmande hav av utsatthet, droger och sprit." Jörgen Hmannenskog - Btj, mars 2020

"Titelns liknelse mellan Malmö och hin hålles hemvist är banal men passande. Särskilt eftersom den inte spelar med de populära vanföreställningarna om Malmö som en stad förlorad till knark och vapen, utan syftar på Malmös sorgliga missbruksgeografi ... Bågen är hårt spänd. Men förutom i en underbar monolog (dikt sju), där en vardagspoetisk gestaltning av tjacknojans kuslighet bryter av, försvinner skönheten bort bland meningsmassorna." Victor Malm - Expressen, 18 mars 2020
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En liten bok om helvetet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Sällsamma dikter.
    Dr. Larson., 4 april 2021

    Han håller den andliga linjen. Helt adekvat. Helt esoterisk. Det rör sig om en inre reseskildring genom förflutna landskap, om en vacker förlust. Om mörkret och ljuset i skymningen. Sällsamma dikter. Dikter som bara är en bråkdel av ett stort författarskap.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Lundberg