Trots allt : samtal om coronapandemin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2021-03-10
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Martin Törnebohm
Originaltitel
Trotzdem
Dimensioner
220 x 137 x 8 mm
Vikt
215 g
SAB
Veba:oa,Gfz
ISBN
9789188753441

Trots allt : samtal om coronapandemin

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-03-10
109
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Våren 2020, en kort tid efter att WHO klassificerat covid-19 som en pandemi, för de tyska författarna Ferdinand von Schirach och Alexander Kluge i TROTS ALLT två samtal via mejl.

I samtalet rör sig författarna mellan den aktuella situationen och andra katastrofer från antiken fram till modern tid, som jordbävningskatastrofen i Lissabon och spanska sjukan, och de låter stora tänkare och författare som Dante, Voltaire, Montesquieu och Thomas Mann komma till tals.

Bokens författare varnar för auktoritära tendenser, men menar samtidigt att den utveckling som tog sin början under Upplysningen, ur ett större perspektiv, TROTS ALLT ger anledning till viss optimism, och dom pläderar för utökade rättigheter och friheter inom den Europeiska unionen. Men ingenting är givet. Coronapandemin har fört oss till en vändpunkt, där både det storartade och det fasansfulla är möjligt.

FERDINAND VON SCHIRACH är född i Berlin 1964. Han bokdebuterade som 45-åring. Då hade han varit verksam som advokat i Berlin i 20 år. Redan med debuten BROTT fick han sitt internationella genombrott, en bok som gavs ut i ett trettiotal länder. Sedan följde fler noveller i SKULD och STRAFF. Han har också givit ut de båda romanerna TABU och FALLET COLLINI. I boken KAFFE OCH CIGARETTER från 2020 skriver han för första gången med självbiografiska inslag. Därför har boken fått underrubriken - 48 reflexioner. Den senaste boken, TROTS ALLT, förs ett mejlsamtal med filmregissören Alexander Kluge om Coronapandemin.

ALEXANDER KLUGE, född 1932, är filmregissör, författare, jurist och en av Tysklands mest mångsidiga intellektuella. Han slog igenom i slutet av 60-talet i den nya tyska filmvågen tillsammans med bland andra Fassbinder och Wim Wenders. Han har gjort mer än 30 filmer. Vid Venedigs filmfestival 1968 vann han Guldlejonet för Artisterna i cirkuskupolen: Rådlösa, och 1982 belönades han med ett Guldlejon för sitt livsverk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trots allt : samtal om coronapandemin
  2. +
  3. Skuld ; Carl Tohrberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuld ; Carl Tohrberg av Ferdinand Von Schirach (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna