Matchfixarna 2 Kampen går (inget) vidare (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2022-03-14
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Dimensioner
201 x 125 x 23 mm
Vikt
310 g
SAB
Oepa
ISBN
9789188753489

Matchfixarna 2 Kampen går (inget) vidare

Storpocket,  Svenska, 2022-03-14
155
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
* Nyköping får besök av hustrun till världens mest ökände matchfixare.

* Den skånska fotbollsklubbens ordförande spelar bort 31 miljoner.

* Varför gör tennisspelaren dubbelfel i Båstad?

I Matchfixarna 2 fortsätter journalisten Jens Littorin att ge insyn i det mörker som gjorde Sverige till nummer tre i Europa 2019, när det gäller länder mest angripna av matchfixning. De riggade matcherna kan kopplas till spelskulder, narkotikaaffärer och ekonomisk brottslighet, men de är också ett sätt för gymnasieelever att tjäna några tusenlappar i juniorlaget.

Fotbollen förblir den mest hotade sporten, men matchfixning sprider sig till andra sporter som tennis, basket och på senare tid även till e-sporten. Matchfixarna 2 ger exempel på spelberoende, bidragsfusk, brottsmisstänkt agentverksamhet och att klubbyten öppnar för pengar under bordet. De som spelar är inte sällan aktiva idrottare.

Matchfixningen ska rökas ut , sa regeringens ansvarige minister Ardalan Shekarabi, men det visar sig svårt för idrottsrörelsen, polisen och politikerna att få stopp på problemen. Tystnadskulturen förblir kompakt, bevisen är svåra att finna och Sverige hade 2021 fortfarande inte skrivit under Europarådets konvention mot matchfixning.

JENS LITTORIN, född 1961 i Stockholm, är reporter på Dagens Nyheter. Han har under flera decennier skrivit om idrottspolitiska frågor och även varit tidningens korrespondent i Storbritannien. Som fotbollsskribent har han bevakat allt från lokala matcher till VM-turneringar. 2004 utsågs han till Årets sportjournalist. Tillsammans med Magnus Svenungsson utkom han 2018 med boken Matchfixarna - Hotet mot nationalsporten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matchfixarna 2 Kampen går (inget) vidare
  2. +
  3. Matchfixarna : hotet mot nationalsporten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matchfixarna : hotet mot nationalsporten av Jens Littorin, Magnus Svenungsson (inbunden).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jens Littorin

  • Matchfixarna : hotet mot nationalsporten

    Jens Littorin, Magnus Svenungsson

    I Matchfixarna berättar de om att dömda brottslingar finns runt om i Europa, att matchfixare ofta är samma personer som ägnar sig åt penningtvätt och narkotikabrott. Och inte sällan är de själva spelmissbrukare. Förutom Svenska spel använder sig d...