Eftermiddagar : 20 personliga berättelser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2023-06-08
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Martin Törnebohm
Originaltitel
Nachmittage
Dimensioner
28 x 137 x 15 mm
Vikt
298 g
SAB
Hcef
ISBN
9789188753663
Eftermiddagar : 20 personliga berättelser (inbunden)

Eftermiddagar : 20 personliga berättelser

Inbunden,  Svenska, 2023-06-08
224
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Eftermiddagar : 20 personliga berättelser Kan levereras innan julafton
Precis som i boken KAFFE OCH CIGARETTER väver Ferdinand von Schirach i sin nya bok EFTERMIDDAGAR samman självbiografiska berättelser och överraskande intryck. Hans 26 berättelser utspelar sig i Berlin, Pamplona, Oslo, Tokyo, Zürich, New York, Marrakech, Taipei och Wien. De beskriver resor, milda försommardagar, regniga eftermiddagar och svarta nätter. Korta berättelser om saker som förändrar våra liv, om tillfälligheter, felaktiga beslut och att lycka många gånger är något flyktigt. Schirach skriver om människans ensamhet, om konsten, litteraturen, filmen och om kärleken.

Här citeras den nionde berättelsen i sin helhet, ibland är de korta: Den svenska författaren Lars Gustafsson vill ge publiken ett exempel på en fullständigt meningslös fras. Han säger: I hela rummet kunde man förnimma en klotformad doft och samtidigt höra ett svagtgråfärgat ljud. Jag kan omedelbart föreställa mig det hela.

FERDINAND VON SCHIRACH är författare och advokat, bosatt i Berlin. Han har sedan debuten med novellsamlingen BROTT rönt internationella framgångar och översatts till ett trettiotal språk.

Elva av hans böcker finns idag översatta till svenska, som romanerna FALLET COLLINI och TABU. I boken KAFFE OCH CIGARETTER skriver han för första gången med självbiografiska inslag. Därför har boken underrubriken 48 reflexioner. EFTERMIDDAGAR är en bok i samma anda, denna gången med 26 personliga berättelser.

Dessutom har han skrivit två teaterpjäser som redan spelats på många scener, även utanför Tyskland. På svenska finns pjäsen TERROR, som handlar om en flygplanskapning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eftermiddagar : 20 personliga berättelser
  2. +
  3. Kaffe och cigaretter : 48 personliga reflexioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kaffe och cigaretter : 48 personliga reflexioner av Ferdinand Von Schirach (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ferdinand Von Schirach