Sjöstjärna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
66
Utgivningsdatum
2019-02-22
Förlag
Fri Press Fridens höjd
SAB
Hc.03
ISBN
9789188765086
Sjöstjärna (häftad)

Sjöstjärna

Häftad Svenska, 2019-02-22
149
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dikterna i Sjöstjärna är skrivna med en längtan att tala med läsaren. De har sin utgångspunkt i ett barns uppväxt i en dysfunktionell familj och följer ett kronologiskt berättande flöde från tidig barndom till sen tonår.

En uppväxt i mer eller mindre trassliga uppväxtförhållanden är inte ovanligt. Oavsett vad läsaren har för erfarenheter är det lätt att identifiera sig eller förstå Albrektssons skildringar:

den som känner igen alligatorn
har en egen i djupet


"Jag vill inte vuxna." Albrektssons dikter är små berättelser från barndomen. De utspelar sig i en tid då föräldrar rökte i bilar utan säkerhetsbälten. Även om dikterna är ett slags personligt och historiskt tidsdokument går drömmarna och flykten att känna igen.

Minnesbilder av rädslor och förväntningar blandas med naivitet och allvar. Barn har en ovärderlig förmåga att hantera svåra situationer genom fantasi och lekar. Dikterna i Sjöstjärna väcker både ilska och medkänsla, men också hopp - trots allt.

______________________
Är du inte på Bokus? Robot-bokhandlarna programmerar idel nya webbplatser där de jagar klick med andras böcker. Besök hellre då vår webbplats www.fripress.se om du är intresserad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjöstjärna
  2. +
  3. Bryggan mellan skymning och gryning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bryggan mellan skymning och gryning av Bo Ranman (häftad).

Köp båda 2 för 241 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sjöstjärna