Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sagan om världen innanför (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2018-05-03
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
218 x 145 x 16 mm
Vikt
431 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188769084
Den försvunna färgen (inbunden)

Den försvunna färgen

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-05-03
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Timothy Scott är en vanlig 10-årig pojke som går i skolan. Han bor på landet tillsammans med sin morfar och hunden Rufus. Sista dagen på terminen ser han en färgglad papegoja utanför fönstret som har något att berätta. På sommarlovets första dag lär han känna Anna Calor och hennes katt Siriella.

Med karta och kompass letar de efter papegojan som har viktig flaskpost adresserad till dem. Omedvetna om vad som väntar dras de in i världen Innanför. Där går de ombord på det stora skeppet Annabelle och möter hennes egendomliga besättning fylld av gastar, Hjälpredor och talande statyer.

Timothy och Anna får motta varsin kunskapskristall, köpa Flickflax i butiken Önskedröm, möta en Sierska och lära sig om färgmagi. Kaptenen David Diamant berättar om mörkrets furste Lourmâel och ger Timothy och Anna uppdraget att finna den Försvunna Färgen och rädda världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den försvunna färgen
 2. +
 3. Det förlorade svärdet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade svärdet av Johan Edfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den försvunna färgen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äventyr, spänning och magi
  Stinas_boksida, 3 december 2020

  Det är sommarlov, och första dagen på lovet träffas Anna och Timothy, som båda är 10 år. Dagen innan har Timothy sett en väldigt färgglad papegoja. De ger sig ut och letar efter papegojan. När de väl hittar den visar det sig att den har ett meddelande i en flaskpost till dem.

  De får veta att de har ett viktigt uppdrag att utföra, men de måste bege sig till världen innanför för att kunna göra det. Dit kommer de genom en portal.

  Väl på plats i världen innanför befinner de sig ... Läs hela recensionen

 2. Bra och spännande bok

  Vi läste denna bok högt och tyckte mycket om den. Precis som de innan tyckte vi att den var spännande och att man tänker lite på Harry Potter. Väldigt roligt med grekiska mytologin också och sedan tycker vi att det är spännande med portaler. Det var väldigt mysigt att läsa boken tillsammans även om Gustav kunde läst den själv. Lillebror som är 6 år bläddrade lite i bilderböcker medan vi läste men lyssnade uppmärksammat.

 3. Lik Harry Potter men spännande!

  I boken får vi följa Timothy och Anna som är två vanliga tio-åringar som blir kallade och åker iväg till världen "Innanför" via en portal. Där är mycket annorlunda och färgmagi är ett mycket viktigt inslag. Boken utspelar sig i huvudsak på det stora skeppet Annabelle där de får ledning av Kapten David Diamant för att utföra dom uppdrag som dom är där för att stötta.
  Boken är full av spännande magi och historier. Utöver det så finns det många inslag av filosofiska resonemang som gör berät... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Edfeldt

 • Det förlorade svärdet

  Johan Edfeldt

  När Timothy Scotts och Anna Calors andra sommarlov äntligen börjar har de ännu inte fått någon inbjudan till världen Innanför. Varför har inte papegojan Hyacintara synts till? Den förskräcklige prins Lourmâel har växt sig allt starkare sedan han å...