Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2019-01-23
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Aldsjö, Matilda (foto)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
308 g
SAB
Ohfb
ISBN
9789188769787
Jag äger min story (inbunden)

Jag äger min story

Inbunden Svenska, 2019-01-23
169
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I mitt arbete som Barnombudsman i Uppsala kommun mötte jag ett stort antal barn och ungdomar som, kanske för första gången, vågade prata om sin stora familjehemlighet; att familjen inte var så lyckad som andra trodde.
Hemligheten att pappa eller mamma missbrukade, att man bråkade hemma, att det förekom våld ja allt det som inget barn ska behöva vara med om.
Henrietta Lysén lyfter fram detta, inkännande och trovärdigt eftersom det bygger på egna upplevelser. Hon belyser tydligt, utan skygglappar, hur det är att leva i en dysfunktionell familj, hur det är att leva med att hålla skenet uppe, att låtsas att allt är bra. Och; att tvingas bära på ansvaret och skulden för att familjen inte fungerar.
Att hålla allt detta inom sig är mycket plågsamt. Jag samtalade med unga flickor som var experter på att lura omvärlden genom att vara den duktiga, glada flickan. Men, som bar på en inre sorg som ingen såg men man önskade ändå att någon skulle fråga: Hur har du det?

Det här är en viktig bok! Henrietta lyfter fram och visar betydelsen av att bryta tystnaden, du är inte ensam, det är inte ditt fel och framförallt; du kan ta kommandot och förändra. Henrietta har gjort det och då kan även du göra det! Gunnar Höistad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag äger min story
  2. +
  3. Världens mitt finns inte på kartan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens mitt finns inte på kartan av Göran Odbratt (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jag äger min story