Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2019-01-23
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Aldsjö, Matilda (foto)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
308 g
SAB
Ohfb
ISBN
9789188769787
Jag äger min story (inbunden)

Jag äger min story

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-23
169
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I mitt arbete som Barnombudsman i Uppsala kommun mötte jag ett stort antal barn och ungdomar som, kanske för första gången, vågade prata om sin stora familjehemlighet; att familjen inte var så lyckad som andra trodde.
Hemligheten att pappa eller mamma missbrukade, att man bråkade hemma, att det förekom våld ja allt det som inget barn ska behöva vara med om.
Henrietta Lysén lyfter fram detta, inkännande och trovärdigt eftersom det bygger på egna upplevelser. Hon belyser tydligt, utan skygglappar, hur det är att leva i en dysfunktionell familj, hur det är att leva med att hålla skenet uppe, att låtsas att allt är bra. Och; att tvingas bära på ansvaret och skulden för att familjen inte fungerar.
Att hålla allt detta inom sig är mycket plågsamt. Jag samtalade med unga flickor som var experter på att lura omvärlden genom att vara den duktiga, glada flickan. Men, som bar på en inre sorg som ingen såg men man önskade ändå att någon skulle fråga: Hur har du det?

Det här är en viktig bok! Henrietta lyfter fram och visar betydelsen av att bryta tystnaden, du är inte ensam, det är inte ditt fel och framförallt; du kan ta kommandot och förändra. Henrietta har gjort det och då kan även du göra det! Gunnar Höistad
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag äger min story
 2. +
 3. Livet nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet nästa av Ramona Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jag äger min story. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Böcker som den här kan göra skillnad
  @barnbokstips, 11 juli 2019

  En viktig bok som gör skillnad precis som Henriettas föreläsningar på högstadieskolor gör skillnad. En självbiografi om att växa upp i en dysfunktionell familj med en pappa som missbrukade och där även våld förekom. En bok som inger hopp eftersom Henrietta beskriver hur både stödgrupp för barn och terapi som vuxen hjälpt henne. Även konkreta tips på vanor och tänk som hjälpt Henrietta.

 2. Jag äger min story

  Jag äger min story av Henrietta Lysén är en stark och öppenhjärtig historia om hur det är att växa upp i en dysfunktionell familj. Om en vardag med alkoholmissbruk och våld. Om att känna skuld och skam, att vara ett barn som måste bli vuxen alltför snabbt och om att till varje pris dölja sanningen för omgivningen.
  Trots sitt tunga ämne är det en lättläst och bra bok. Rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner