Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2018-12-20
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 145 x 38 mm
Vikt
580 g
SAB
Hc
ISBN
9789188769794
Mörkrets barn (inbunden)

Mörkrets barn

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-12-20
193
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hösten 1888 skickas den unge journalisten William Sinclair till Londons East End för att rapportera om Jack the Rippers härjningar.

Mötet med slummen får hans världsbild att vackla. Det gör även hans häftiga förälskelse i den radikale kollegan James, samt det plötsliga försvinnandet av dottern till en av hans mors vänner.

Alla är så uppslukade av Rippermorden, att ingen lägger märke till att armen av en ung kvinna en morgon sköljts upp på Themsens strand.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkrets barn
 2. +
 3. Morden på Mörkö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morden på Mörkö av Samuel Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörkrets barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört välskriven och spännande!
  Kim M. Kimselius, 20 februari 2021

  En ren njutning att läsa denna bok. Oerhört välskriven och genomarbetad.

  Det här är en historisk detektivroman och samtidigt en skönlitterär bok som tar dig med på en resa under det engelska klassamhället på 1800-talet. Skillnaden mellan rika och fattiga skildras så väl att det känns som om man är där, mitt i allt som händer, ser de rikas överflöd och de fattigas kamp för överlevnad, känner stanken av smutsen och den starka doften av parfym.

  Författaren målar med ord och gör... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk läsupplevelse!
  Anna Bokmal, 25 oktober 2020

  Mörkrets barn är en historisk kriminalroman, och samtidigt så mycket mer. Det är en resa i det engelska klassamhället under 1880-talet och en vacker samkönad kärlekshistoria. Det är fantastiska miljöbeskrivningar och ett målande språk som placerar mig direkt i händelsernas centrum. Det är lika lätt att leva sig in i berättelsen, som det är lätt att bli kvar i den.

  Med de närmare 500 sidorna ges det gott om tid att komma riktigt inpå karaktärerna, och spänningen byggs upp på ett ski... Läs hela recensionen

 3. Noir med passion
  Martine Carlsson, 30 april 2019

  Älskade den där boken! Mörkrets barn är inte bara en deckare. Det finns action, intriger, spänning och boken har också sin beskärda del av blod, och karaktärernas relationer är rörande. Alla tecken på 1800-talets England är representerade: aristokraten, kammarflickan, bartendern, horan, änkan, barnet, bonden ... alla har sin del att säga. Bjarups känslighet och empati för var och en av dem gör en perfekt bild, och alla stereotyper undviks. Vi reser från glittrande baler till slumkvarteren och... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner