Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2018-12-13
Förlag
Visto Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789188769831
Männen på lekplatsen (häftad)

Männen på lekplatsen

Häftad Svenska, 2018-12-13
189
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Samhället och världen förändras allt snabbare. I mitten av 2000-talet är det kvinnorna som skaffat sig bra utbildning, välbetalda och statusfyllda jobb. Männen prioriterar inte yrkesliv eller karriär som deras fäder och farfäder en gång gjorde. Nu dominerar den kvinnliga delen av befolkningen som kirurger, språklärare, präster och militärer. De har tagit över rollen att vara familjens huvudförsörjare och samhällets stöttepelare.
I en vanlig svensk stad bor fyra familjer där männen är hemmapappor. En avdankad elektriker, ett arbetslöst fotbollsproffs, en gammaldags brevbärare och en slätstruken dansbandsmusiker vill vara tillsammans med sina barn medan de är små. Emil, Ibrahim, Pavel och Lucas träffas på lekplatsen dit de går med sina söner och döttrar varje vardag. Brödraskapet växer sig starkt. När sandlådan och gungorna hotas av bortschaktning för att ge plats åt den nya vattenreservoaren måste männen protestera. Deras hustrur har godkänt kommunens planer utan att förstå vad lekplatsen betyder för männen.
Vanliga svenska män i en vanlig svensk stad kastar sig ut i en ovanlig kärleksstrejk för att rädda en lekplats. Den tatuerade pensionären Lennart blir deras stöd i kampen för mannens rätt till sin lustgård. Ska en kärleksstrejk räcka för att rädda karlarnas lyckoland?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Männen på lekplatsen
  2. +
  3. Över land färdas båten på männens axlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Över land färdas båten på männens axlar av Bengt Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Jacobson

Bloggat om Männen på lekplatsen