Flaskskeppet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (1.8 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-01-01
Förlag
Visto förlag
ISBN
9789188769862
Flaskskeppet (e-bok)

Flaskskeppet (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2019-01-01
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När Tille vaknar upp i en sjukhussäng minns han bara vagt vad som hänt, men får reda på att han ramlat ner i en -hamnkanal mitt i vintern och nästan drunknat. Tankarna snurrar, hur kunde något sådant hända?

Vi får följa forskningsfartyget Divona på en resa runt -Sveriges kust, känna på det hårda arbetet ombord, det -vresiga -vintervädret och hur galghumor och galna upptåg blir ett sätt att härda ut. På ett tragikomiskt sätt skildras -maktgalna -skeppare, forskare som balanserar på -gränsen mellan -genialitet och dårskap, och en -besättning som omedvetet gör sitt bästa för att leva upp till alla fördomar om sjömän.

Sakta men säkert byggs en stämning upp, en stämning -präglad av nerver på helspänn, avstånd till livet -hemmavid, och drömlika förväntningar på vad som ska ske i nästa hamn. När båten går in i en norrlandshamn kulminerar det hela och slutar för Tilles del med ett dopp i den isande hamnkanalen.

Författaren, forskare med lång erfarenhet av -forskningsresor till havs, berättar en historia som till delar baseras på -minnen från dessa färder, men kryddat med ett stort mått av fantasi och med mycket insprängd humor och -livsfilosofi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Flaskskeppet