En sockerbagare  här bor vid Badparken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-01-25
Förlag
Visto förlag
ISBN
9789188769992
En sockerbagare  här bor vid Badparken (e-bok)

En sockerbagare här bor vid Badparken (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2019-01-25
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De ger sig inte - karaktärerna, människorna bakom händelserna, alla dessa profiler som funnits och format Södertälje genom historien. De möter min blick ur ett skyltfönster på Gågatan, smyger bakom buskar i Badparken, de poppar fram som gubbar-i-lådan bakom hörn och ur boksidor. De väcker mig om nätterna och pockar på uppmärksamhet.

Men jag då? envisas någon. Mig har du ju inte berättat om än. Det finns andra händelser, vet du, insisterar en annan. Nya vinklar och aspekter, fler detaljer, fler poänger. Det måste du också skriva om! Kör en vända till! hojtar Södertäljeprofilerna i kör. Än finns mycket kvar att berätta.

Och det har de ju alldeles rätt i. Inte är det färdigberättat ur Södertäljes historia på långa vägar. Så här kommer ytterligare en samling med mina egensinniga strövtåg bland folk och händelser i stadens historia. Lär känna Falujungfrun som hade en familj att försörja och Grabben från Gläntan som vägrade läsa dikt. Möt Sockerbagaren från Badparken och hör historien om när drottningen smällde av på en krog i Järna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tina Westerlund

  • Experimentet Tom Tits

    Klas Fresk, Tina Westerlund

    KORVSTOPPNING, KATEDERUNDERVISNING OCH KATEKESFÖRHÖR. PEKPINNAR OCH PALTBRÖDSPEDAGOGIK: Den svenska skolans undervisningsmetoder genom åren har varit många. Redan som skolbarn underkände Klas Fresk allihop. När han var 12 år bestämde han sig för a...

Bloggat om En sockerbagare här bor vid Badparken