De minst väntade (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Borgholmtrilogin (del 1)
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2019-05-09
Förlag
Semnos förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
294 g
SAB
Hc
ISBN
9789188771407
De minst väntade (häftad)

De minst väntade

(2 röster)
Häftad Svenska, 2019-05-09
94
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Möten och känslor hon minst av allt väntade förändrar allt.

Våren 1917 börjar prästdottern Agnes arbeta som guvernant i hopp om att undfly ett förflutet präglat av familjehemligheter, livshotande sjukdom och förbjudna känslor. Men livet i den olyckliga doktorsfamiljens sommarhus på Öland blir inte som hon tänkt sig.

En morgon avbryts Agnes ensamma tillvaro av en man på stranden som hon motvilligt dras till. När det förflutna hinner ikapp ställs allt på sin spets. Ska hon följa sitt hjärta och riskera allt hon kämpat för att uppnå, utan att veta om känslorna verkligen är besvarade?

I skuggan av första världskriget vävs livsöden på ett oväntat sätt samman i badorten Borgholm. Agnes lär känna Elise som är konstnär och levde i Paris före krigets utbrott. I likhet med Agnes och den svensk-amerikanske predikanten Nathanael bär hon på en stor sorg och lever med en hemlighet. Alla tre söker ensamheten - men finner varandra, till omgivningens förargelse.

De minst väntade är en berättelse om tro, tvivel och längtan efter kärlek. Om ordens och tystnadens makt samt om rädslan att förlora det som verkligen betyder något. Den skildrar relationer i både glädje och sorg; som möjlighet och hot. Livsödena och miljöerna på Öland, i Småland och Skåne beskrivs med känsla för stämningar och detaljer i en tid präglad av oro, krig och väckelserörelse.

Angelica Victorin är frilansjournalist. I hennes historiska debutroman står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De minst väntade
 2. +
 3. Sanningen gör dig fri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sanningen gör dig fri av Angelica Victorin (häftad).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Angelica Victorin

 • Tills vinden vänder

  Angelica Victorin

  Hösten 1917 börjar Agnes sin tjänst på herrgården utanför Lund. Att undervisa Beata och ha att göra med sin nya arbetsgivare blir en större utmaning än hon trott. Hennes uthållighet sätts på prov även på andra sätt. Kommer Agnes finna modet och ti...

 • Sanningen gör dig fri

  Angelica Victorin

  Att våga följa sin djupaste längtan ... Med löftet om att återförenas lämnar Agnes, Nathanael och Elise Borgholm för att resa hem till sina familjer. Kommer människorna i deras tidigare liv få dem att omvärdera sina livsval? Agnes glädje övergår a...