Industrier och verksamheter: Jordbruk
Format
Bok
Språk
Svenska
Antal sidor
16
Utgivningsdatum
2019-06-01
Förlag
Lära Förlag
ISBN
9789188777515
Industrier och verksamheter: Jordbruk

Industrier och verksamheter: Jordbruk

Bok Svenska, 2019-06-01
70
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Jordbruk är en mycket enkel arbetsbok som ingår i läromedelsserien Naturvetenskap i vardagen. Här möter eleven begrepp, bilder och enkla samband som rör jordbruk och djurhållning. Övningarna består i att dra streck, numrera, ringa in och skriva av och presenteras med återkommande symboler och exempel. Alla nya ord introduceras med bild + ordbild.

Arbetsboken är begränsad till 16 sidor för att eleven ska uppleva det möjligt att klara av hela boken. Övningarna är anpassade för att även elever med begränsad läskunnighet ska kunna arbeta delvis självständigt.

Läromedelsserien "Naturvetenskap i vardagen"

Läromedelsserien Naturvetenskap i vardagen ger elever med intellektuell funktionsnedsättning konkret och strukturerad kunskap om naturvetenskap med relevans för vardagslivet.

Serien är indelad i följande arbetsområden:
- Materials egenskaper
- Källsortering och återvinning
- Energianvändning
- Industrier och verksamheter
- Berättelser sagor och konst

Till de fyra första arbetsområdena finns:
- 2-5 arbetsböcker
- Ett digitalt övningsprogram, vars innehåll motsvarar det i arbetsböckerna.
- 1-4 kortlekar
- 1 lärarhandledning med tillhörande kopieringsunderlag samt lättlästa texter
Till arbetsområdet ?Berättelser, sagor och konst? finns endast en kortlek och en handledning.

Arbetsboken Jordbruk ingår i området "Industrier och verksamheter".

Om eleven arbetar med något/några material från varje arbetsområde kommer eleven att gå igenom alla punkter i det centrala innehållet för kunskapsområdet "Naturvetenskap i vardagen" i kursplanen för grundsärskolans åk 1-6. Eleven kommer också arbeta med relevanta delar ur ytterligare två kunskapsområden: "Metoder och arbetssätt" samt "Ämnesspecifika begrepp".

Resterande delar av kursplanen täcks av Lära förlags läromedelsserier Mönster och strukturer i naturen (2020) och Kropp och hälsa (planerad utgivning 2021).

För vem?

Serien Naturvetenskap i vardagen passar elever i grundsärskolan, inklusive vissa elever i träningsskolan. Materialet passar också bra för elever i gymnasiesärskola och Lärvux i behov av material på motsvarande kunskapsnivå. Hela serien är åldersneutral i såväl innehåll som formgivning och bildspråk.

Tillsammans med läromedelsserierna Mönster och strukturer i naturen och Kropp och hälsa (planerad utgivning 2021) utgör serien Naturvetenskap i vardagen ett komplett basläromedel för grundsärskolans åk 1-6.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Industrier och verksamheter: Jordbruk
  2. +
  3. Industrier och verksamheter: Från gården -  Kortlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Industrier och verksamheter: Från gården - Kor... av Nina Rosenblad (Övrigt).

Köp båda 2 för 209 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Nina Rosenblad