Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela : en modern vandring längs tusenåriga färdvägar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo Friluftsböcker
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2018-11-26
Upplaga
2
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Olofsson, Richard (form) / Luthman, Ulf (foto)
Dimensioner
184 x 130 x 20 mm
Vikt
494 g
SAB
Rbo,Nkz Santiago de Compostela,Nk.08
ISBN
9789188779366
Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela : en modern vandring längs tusenåriga färdvägar (häftad)

Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela : en modern vandring längs tusenåriga färdvägar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-11-26
299
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När du knyter på dig kängorna och börjar din vandring västerut mot Santiago de Compostela tar du också ett steg in i den Iberiska halvöns kulturhistoria. Genom århundradena har miljontals pilgrimer gjort samma vandring, funnit stillheten i samma kapell och släckt sin törst ur samma källor.

Det här är en rejält reviderad utgåva av Calazos populära guidebok om världens mest vandrade led. I den här upplagan av boken har författaren lagt till de tre etapper som leder ut till Kap Finisterre vid Atlantkusten, samt utökat informationen om härbergen längs hela vandringen.

Författaren Ulf Luthman har vandrat de 800 kilometrarna till Santiago de Compostela tre gånger, varav de två senaste under arbetet med den här guideboken. Fokus ligger på att ge dig som pilgrimsvandrar praktiskt stöd under själva vandringen. Boken ger en fullständig förteckning över alla härbärgen, i varje stad och by, indelade i kyrkliga, kommunala och privata. Avståndet mellan härbärgena är tydligt angivet.

Stor vikt har lagts för att sätta in pilgrimsvandringen i ett historiskt, religiöst och kulturellt sammanhang. Författaren informerar om natur, kyrkor, slott, borgar, sevärdheter, arkitektur, mat och legender. Korta ögonblicksskildringar hämtade från pilgrimsguider från medeltiden och 1600-talet ger perspektiv på din egen vandring och får dig att känna att du är en i raden av vandrare genom århundradena.

Förordet i boken är skrivet av Owe Wikström, författare till bland annat Långsamhetens lov och Ikonen i fickan.

"Min konklusjon är at dette er en av de beste caminobøkene jeg har hatt til gjennomsyn " Eivind Luthen, chef för det norska Pilegrimskontoret i Oslo.

Buen Camino!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela : en modern vandring längs tusenåriga färdvägar
  2. +
  3. Pilgrimsturer till Santiago de Compostela : Camino Frances & Camino Portugués

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pilgrimsturer till Santiago de Compostela : Cam... av Ulla Nordfors (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela : en modern vandring längs tusenåriga färdvägar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela
    Monika, 8 november 2019

    En utmärkt guidning om förberedelser, innan man ger sig iväg. bra att veta dagsetapper med angiven längd i km. På varje stop beskrivs det sevärda gällande historisk och kulturell bakgrund. Innan man ger sig iväg kan man hemma läsa om de olika målen, var man kan bo och äta med angivna priser. Bokens storlek gör den lätt att ha med sig.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Pilgrimsvandra till Santiago de Compostel...