Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Djurdoktorn (del 6)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
23
Utgivningsdatum
2018-09-01
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Carolina Ståhlberg
Dimensioner
196 x 145 x 6 mm
Vikt
168 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188793416

Linus och Smulan

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-01

Slutsåld

En dag när Linus hälsar på sin mamma på jobbet ser hon nervös ut. Hamstern Smulan, som ska få sina tänder klippta, har rymt och Linus måste hjälpa sin mamma att fånga henne. Av en papplåda, en bricka och bitar av äpple bygger Linus en fälla. Ska de lyckas överlista Smulan?
Linus har en mamma som är veterinär. Han brukar gå till mammas jobb efter skolan och där får han möjlighet att träffa olika djur. Varje bok i den här serien handlar om Linus möte med ett djur. I serien om Linus samspelar Ann-Charlotte Ekenstens enkla texter med Carolina Ståhlberg illustrationer på ett sätt som gör det lätt för läsaren att ta till sig berättelserna. Carolina Ståhlberg är välkänd för sina uppskattade serier i Kamratposten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Linus och Smulan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och fin bok
    Gustavs bokhylla, 17 oktober 2018

    Jag tyckte mycket om denna bok. Den är lättläst. Berättelsen fin och roligt att det är mangabilder. Om man lärt sig läsa är detta en bra bok men också att läsa för yngre barn. Man blir sugen på att skaffa ett husdjur!

  2. Trevlig med tydlig och rak text
    Kaffeläsaren, 30 september 2018

    Linus och Smulan är del sex i serien Djurdoktorn som handlar om Linus och hans mamma Lena som är veterinär. Denna del handlar om hamstern Smulan, som har smitit. Boken har enkel och tydlig rak text, med stora fina bilder till. Den är väldigt trevlig att läsa och passar många barn. Sonen tyckte också om boken! Jag gillar att Nypon förlag släpper lättlästa böcker som väcker läslust hos barn och unga. Det enda som jag kan tycka skulle gjorts annorlunda är omslaget på boken, den är rosa och väldi... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ann-Charlotte Ekensten