Av gudarna märkta (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2018-07-11
Upplaga
1
Förlag
Everlasting Publisher Int.
Originaltitel
Av gudarna märkta
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
393 g
SAB
Hc
ISBN
9789188795168
Av gudarna märkta (häftad)

Av gudarna märkta

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2018-07-11

Slutsåld

I en hård järnålder flätas Oges, Tassims och Heddas liv samman på ett vis som ingen kunnat ana. Oväntade känslor föds och leder till händelser bortom deras kontroll.

I sökandet efter vart livet kan leda dem och vilka beslut som är de rätta att fatta träder asagudarna in och försöker styra dem alla. Men är det verkligen gudarnas hänsynslösa maktspel som tvingar dem att välja vägskäl eller är det ödets nyck?

Av Gudarna märkta ger dig en tankeställare Är det våra egna val som leder oss in på karga stigar eller styrs allt av gudarna?

Boken innehåller starka scener och rekommenderas för en läspublik från 18+.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Av gudarna märkta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande mix av järnålder, asagudar och fantasy!
  Boktanten, 20 mars 2021

  Jag har alltid varit intresserad av mytologi, både fornnordisk och grekisk/romersk. Och steget mellan mytologi och fantasy är kanske inte så stort?

  Av gudarna märkta utspelar sig på järnåldern, men jag skulle tro att det är en alternativ sådan. Åtminstone om man ska gå efter vad man lär sig i skolan. Lägger man sen till asagudarnas styrande och deras spel med människorna öde, ja då har man grunden till boken. Lite som att Oden och gänget sitter och spelar The Sims med oss.

  B... Läs hela recensionen

 2. Denna berättelse lämnar ingen oberörd!
  Per Lindskog, 10 augusti 2019

  Eftersom jag är en älskare både av fantasy och historiskt drama är egentligen den här boken perfekt för mig. Därför var det både en ära och ett spännande uppdrag att få vara med och både redigera och korrekturläsa och även aktivt delta med goda råd och i viss mån uppmuntran när denna fantastiska berättelse tog form.

  Det är ett välbekant faktum att det är viktigt att fånga läsarens intresse helst redan i första kapitlet. I Av Gudarna Märkta sker det redan några få sidor in i boken. Nä... Läs hela recensionen

 3. Vacker vuxenfantasy i fornnordisk miljö
  Maria Wälsäter, 9 augusti 2019

  I "Av gudarna märkta" får vi följa en grupp människor vars öden flätas samman på grund av gudarnas vrickade spel, där människorna utgör spelpjäserna. Och det är inte vilka gudar som helst som styr pjäserna - ni känner igen dem från den nordiska mytologin och asatron. Också handlingen utspelar sig under perioden då vi nordbor omfamnade denna tro. Det ger denna fantasy extra trovärdighet, då mycket av karaktärernas handlingar, driv och motiv bottnar i deras vilja att blidka gudarna.

  Ka... Läs hela recensionen

 4. Bra debut!
  guran guran, 9 augusti 2019

  Jag har läst fantasy sedan jag var 14 år gammal och är nu i 65 års åldern. Så jag tror mig kunna denna genre.

  Jag fick för några månader sedan tillfället att läsa denna bok. Jag blev glatt överraskad över hur författarinnan, hade lyckats att skapa ett mycket intressant person galleri och en värld som man kunde visualisera och leva sig in i. Och har man lyckats med att få läsaren att se vad som händer i boken för sin inre syn? Ja, då måste man ju säga att författaren....eller i detta ... Läs hela recensionen

 5. Spännande, gripande och helt enkelt storslaget
  Malin Olsson, 9 augusti 2019

  "Av gudarna märkta" av Snezana Lindskog är
  en storslagen, forntida saga vars handling utspelas i gränslandet mellan realism och fantasy. Hedda, Tassim, Oge, Evinge och Torve lever under järnåldern och är alla övertygade om att asagudarna har något alldeles särskilt i beredskap åt dem. Varje scen är indelad i stycken där vi får följa händelseförloppet genom respektive karaktärs ögon, vilket skildrar handlingen ur flera spännande perspektiv.
  Snezana skriver detaljerat, djupgående och in... Läs hela recensionen

 6. Fattigt språk
  Ewa Sundbäck, 11 juli 2019

  "Av gudarna märkta" av Snezana Lindskog skulle kunna vara bra om det inte var för språket och jag klarar inte att se förbi ett dåligt språk och därför tror jag att det blir allt färre böcker som kommer att passera min orimligt kritiska blick. Det är alldeles för många adjektiv (påminner mig om Elisabet Nermert). Det blir smörigt. Många upprepningar och en ansträngd känsla av att hitta synonymer för att undvika just upprepningar. Jag läste 35 sidor.

  www.ewasundback.se

 7. Grym men så bra

  Denna bok är så fantastisk om man gillar historia. Jag tokgillade den även om den är brutal på vissa ställen vilket jag inte upplevde som negativt. Att få följa Oge, Tassim och Hedda och asagudarna i en underhållande och fantastisk berättelse där kärlek, hårda levnadsvillkor och blot ingår.

  Läs den om ni gillar Games of Thrones och Vikings.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Snezana Lindskog