Ryck upp mig! : om lyckopiller, kriser,vänskap och att våga prata om det (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2018-09-18
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Eva Lindeberg
Dimensioner
210 x 137 x 12 mm
Vikt
241 g
SAB
Dok
ISBN
9789188799098
Ryck upp mig! : om lyckopiller, kriser,vänskap och att våga prata om det (häftad)

Ryck upp mig! : om lyckopiller, kriser,vänskap och att våga prata om det

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-09-18
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Siri och Emma möts på psykakuten en varm sommardag 2014. De har inte setts sedan högstadiet, och egentligen har de aldrig haft särskilt mycket gemensamt. Inte förrän nu. Båda mår väldigt dåligt. Och båda skäms för det. Ryggsäcken är packad med depression, utbrändhet, ångest, bipolär sjukdom, anorexi och borderline. De orkar inte arbeta. Men de vill en sak: att få slut på katastroftänkandet. De börjar spela in sina samtal. Och snart blir Pillerpodden Uppsalas största podcast. Fyra år efter den första inspelningen har de skapat en nationell modell för psykisk hälsa. De har en teori som de föreläst om 300 gånger. De har träffat delar av regeringen och ledande forskare. De har blivit prisbelönta och hyllade för sitt arbete med Pillerpodden. Men framför allt har de gått från psykisk ohälsa till psykisk hälsa.

Nu släpper Siri och Emma sin första bok, Ryck upp mig!, En handbok i psykisk ohälsa och en bok om att må dåligt och börja må bra, sprängfylld av konkreta verktyg, humoristisk distans och fasta hållpunkter. Deras bok Ryck upp mig! innehåller allt det de önskar att de hade vetat, där i väntrummet på psykakuten. Dessutom innehåller den det deras anhöriga och vänner hade behövt höra när de mådde som sämst. Siri och Emma skriver inte bara om hur viktigt det är att prata om det. De skriver också om hur man pratar om det, och vikten av att prata om att prata om det. Boken bygger på deras personliga erfarenheter, och tiotusentals andra ungas.

Pillerpodden grundades av Emma Westas Rödin och Siri Strand när de var 19 år och är ett företag som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa bland unga. År 2017 startade de också den ideella föreningen Vår Tur. Deras erfarenhetsbaserade kunskap gör dem till experter på hur det är att vara ung och leva med psykisk ohälsa. Med stöd av den senaste forskningen vill de förebygga suicidalitet samt psykisk ohälsa på lång och på kort sikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ryck upp mig! : om lyckopiller, kriser,vänskap och att våga prata om det
 2. +
 3. Det kommer att gå över : en överlevnadsguide och tröstebok för dig som är deprimerad, nedstämd eller bara har tappat kontakten med din livsglädje

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det kommer att gå över : en överlevnadsguide oc... av Maggan Hägglund (pocket).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ryck upp mig! : om lyckopiller, kriser,vänskap och att våga prata om det. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Användbar bok
  Lenen, 16 oktober 2018

  En bra boksom känns användbar och nära. på en bra och förståelig nivå för de som är sjuka och de som står sidan om!

 2. Bra bok med handfasta tips
  Sarillen, 15 oktober 2018

  Lättläst bok för de som behöver verktyg för att kunna gå från psykisk ohälsa till psykisk hälsa. En bra kapitel för oss som är anhöriga. Jag gillade boken för att det var konkreta tips!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ryck upp mig! : om lyckopiller, kriser,vä...