Orkidépojken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Stenberg, Marcus (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
90 g
SAB
uHc
ISBN
9789188799319

Orkidépojken

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2018-08-10
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Helena Dahlgren är ett namn att lägga på minnet. Hon är skräcknörd, författare och mångårig bokbloggare, känd från Dark Places och Bokhora. Nu kommer hennes debutroman, Orkidépojken.

Orkidépojken är en mörk och spännande berättelse om ensamhet, besatthet och gemenskap, inspirerad av Twin Peaks universum. Berättelsen handlar om några ungdomar som bor i Tyresö: den grå musen Hanna som är bokens berättarjag, bästa kompisen Zeb och så Lina. Farliga, Lina som alla vet vem det är, som är snyggast, mest utmanande och som plötsligt försvinner spårlöst

När kompisarna Hanna och Zeb tar studenten är det meningen att LIVET ska börja. Det är nu de ska lämna urtrista förorten Tyresö och bege sig ut i världen. London väntar. Men först måste de få ihop reskassan, och så går deras första sommar som så kallade vuxna, med att jobba på kyrkogården, ströglo på den gamla tv-serien Twin peaks och läsa Orkidépojken märkliga blogg.

Men så börjar konstiga saker att hända, trots att knappast någon mer än Hanna och Zeb lyfter på ögonbrynet: först försvinner en liten hund, en chihuahua och sedan en före detta skolkamrat, Lina.

Och sen, ja, sen går det mesta åt helvete.

Mitt hjärta slog hårt när jag skrev Hur är det att vara så ensam? . Signerat The Girl Least Likely To.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Dahlgren