Den stora smakresan : av Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2018-11-06
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Börjesson, Kalle (form) / Gawell, Charlotte (form)
Illustratör/Fotograf
Stefan Lindblad
Dimensioner
290 x 225 x 15 mm
Vikt
900 g
SAB
Qca
ISBN
9789188799623
Den stora smakresan : av Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson (inbunden)

Den stora smakresan : av Mariestads bryggmästare Richard Bengtsson

Inbunden Svenska, 2018-11-06
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den här boken är fylld till bred den med öl, mat, smaker och dofter. Följ med på fyra fantas tiska smakresor med bryggmäs tare Richard Bengtsson från Mariestads som ciceron. Vi tar oss fram på klassiskt vis med M/S Juno längs Göta Kanal, pysande ångtåg på Inlands banan, under fulla segel med Ostindie fararen Götheborg på Västkusten och flyger till sist till Berlin med veteran DC 3- orna Daisy och Princess Amalia. Spännande möten och välsmakande mål tider inspirerar till åtta unika ölsorter.

Richard Bengtsson möter under resans gång personer med specialistkunskap som bidrar till ölinspirationen; örtspecialisten Lisen Sundgren, kafferostare, tunn bindare, tobaksodlare, veteodlare, sjökaptener och flygkaptener, och whisky specialisten Erik Bräck från Mackmyra, för att nämna några. Kockarna Filip Fastén, Thomas Sjögren, Johan Backéus och Jimmi Eriksson lagar utsökta mål tider som matchar de olika ölsorterna. Mat, dryck och sevärdheter avnjuts i lagom tempo med tid för reflektioner kring smakerna.

I boken finns recept på de olika ölsorterna samt stjärnkockarnas egna matrecept. Skapa din egen smakresa med hjälp av dem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna