Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2019-01-01
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Apsite, Inga (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
230 g
SAB
Ohja
ISBN
9789188799746
Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor (häftad)

Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-01-01
214
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att lyssna på de som sällan får synas och höras kan vara avgörande. Det ger dem hopp, och oss en djupare förståelse om ett av de mesta komplexa samhällsproblemen, nämligen hedersförtryck. Här kommer en bok som tar upp problemet. Boken handlar inte om hedersförtryck, den handlar snarare om hedersförtryckta. Galaxia Wallin

Hur är det att leva under ständig kontroll, fruktan och känna skam för att vara en kvinna? Hur är det att dagligen drömma om att leva ett vanligt liv som alla andra och aldrig få det? Boken skildrar ett liv som till synes ser helt normalt ut, men under ytan är det något som vi inte kan relatera till eller ens föreställa oss. Livet under hedersförtryck är ett öde som bryter ner kvinnorna och förgör dem inifrån i syfte att bevara familjens heder. Även när #MeToo lyckades engagera kvinnorna världens över, kunde inte hedersutsatta träda fram. Tystnaden för de kvinnorna är ett sätt att leva, och ett sätt att överleva. När författaren tog initiativet till uppropet #UnderYtan, ett upprop för kvinnor som lever under hedersförtryck, vågade några vittna, dock, anonymt.

Boken lyfter upp hedersproblematiken ur kvinnornas perspektiv. Den handlar inte om hedersförtryck, den handlar snarare om hedersförtryckta. Sju kvinnor och sju berättelser om hedersförtryck, våld och frigörelse. Kvinnorna tillhör olika etniciteter, religioner och åldrar. Det gemensamma är att de bor i Sverige och lever ändå under hederskultur. Kvinnorna fick i den här boken berätta färdigt och satte punkt där de ville. Boken skildrar deras farhågor, tankar och känslor. Deras drömmar som finns kvar, och de som har tynat bort. En samtidsdokumentation som modigt lyfter upp frågan till en ny nivå.

Galaxia Wallin är personalvetare, journalist och föreläsare som är född och uppvuxen i Syrien. Hon har jobbat med hedersutsatta kvinnor och barn under lång tid både i Mellanöstern och här i Sverige. I Sverige debatterar hon problematiken och har grundat Centrum för jämlikhet och demokrati, som främjar barn och kvinnors fri- och rättigheter. Galaxia Wallin, med den här boken öppnar ett nytt fönster mot hedersutsattas liv. Hon lyckades fånga viktiga ögonblick och skildrar deras liv på gott och ont.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor
  2. +
  3. Heder och hedersvåld  : Berättelser, fakta, fördomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heder och hedersvåld : Berättelser, fakta, för... av Jamila Hussein (häftad).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fånge i hederns famn : berättelser av hedersförtryckta kvinnor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det Sverige vi vuxit upp i finns inte mer
    Ing-Marie Persson, 27 mars 2019

    Detta är en viktig bok för att lära känna våra nya medborgare, hur de har det och att de står utanför den rättssäkerhet vi är vana att ta för given. En rättssäkerhet som vi trodde fanns jämlikt för alla som vistats i vårt land. Men nu går alldeles förfärliga händelser under radarn för upptäckt. Särskilt drabbade är flickor och kvinnor i de parallellsamhällen som vi i toleransens och mångkulturalismens namn öser in pengar i. I praktiken gäller inte samhällskontraktet för dem, vilket är ett sto... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Galaxia Wallin