Det nya sjukhuset (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2019-01-22
Upplaga
1
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Gradén, Martin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 35 mm
Vikt
437 g
SAB
Hc
ISBN
9789188799791

Det nya sjukhuset

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-01-22
189
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Du kommer aldrig att se på sjukvården på samma sätt efter att du läst den här romanen.

På Det Nya Sjukhuset pågår märkliga ting. Sjukvården bedrivs med nya styrsystem, värdebaserad vård, med en helt ny organisation. Chefer utan sjukvårdskunskaper har fokus på patientflöden och pengar. Konsulter skär guld och filosofer träffar patienter. Det finns ständiga ekonomiska problem överallt, och patienterna ligger i drivor på akutmottagningen, åldringar inte minst.
Läkaren Henrik Borg är 45 år, funderar på om han håller på att bli utbränd och försöker starta forskningsprojekt om placebo som är svåra att finansiera. Han är barnlös och frånskild och bor i en ombyggd kolonistuga i närheten av sjukhuset.
Lektor Lasse Lindman är genetiker och 6-barnspappa boende i Bromma och forskar på intelligenta möss och intresserar sig för hur deras hjärnor kan påverkas på olika sätt, så att somliga möss blir alkoholiserade, andra förälskade och han tar till okonventionella metoder för att skaffa fram pengar till den kostsamma forskningen, vilka involverar Shakespeare. Lindman har utläggningar om mössens språk och hjärnor och hur dessa möss humaniserats genom genförändringar som går i arv hos dem.
En oanat intelligent mus intresserar sig för doktor Borg, en skenande städrobot, Laban, jobbar i hemlighet med aktiv dödshjälp och en stundande musrevolution hotar sjukhusets existens. Författaren Johan Frostegård är professor i medicin samt överläkare, vid Karolinska Institutet och har tidigare gett ut två romaner och flertalet fackböcker med evolution som ämne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det nya sjukhuset
 2. +
 3. Det var så här det började

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det var så här det började av Johan Frostegård (häftad).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det nya sjukhuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantasieggande innehåll, men för många grava fel
  Kattvän (Arlöv), 29 mars 2019

  Boken är skriven av en person som verkligen vet vad han talar om, det märks. Förutom den stora kunskapen har författaren också en sprudlande fantasi som gör att berättelsen här och där lyfter och blir fängslande. En del tankar om sjukvårdens aktuella bekymmer är också intressanta.

  Tyvärr är historien alldeles för lång och trög på sina ställen. En skicklig lektör hade kunnat göra storverk med texten bland annat genom att skära i tankeutflykterna och kanske helt stryka de yxiga beskri... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Frostegård